logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka spawarka do plastiku na początek będzie najlepsza?

kasper_7 22 Gru 2014 22:17 3351 2
REKLAMA
  • #1 14247393
    kasper_7
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam Panów
    Otóż mam pytanie jaki sprzęt najbardziej polecacie na początek kariery spawania plastiku? Najpierw chciałbym nabrać wprawy na jakichś starych połamanych zderzakach i innych śmieciach, a później zająć się tym jako dodatkowy zarobek w wolnym czasie. Moja wiedza na ten temat jest znikoma dlatego kieruję się z prośbą do was.
    Jaka spawarka na początek będzie najodpowiedniejsza?
    Nie chcę kupić jakiegoś bubla który się zaraz popsuje, ale też nie chcę od razu kupować tej najdroższej, bo może interes nie wypali i tylko wtopię pieniądze. Znalazłem w internecie fajną spawareczkę polskiej firmy ,,Zając'' model, DZ-700.
    Co o niej sądzicie, czy będzie to odpowiedni wybór? Bo w tej spawarce pan na filmiku sam układał spoiwo, a np. w spawarkach steinel'a, (czy jakoś tak), spoiwo było wkładane od góry przez dodatkowy kanał w dyszy i samo równomiernie się układało.
    Tak więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś źle napisałem, uwagi mile widziane, a przed wszystkim dobre rady.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14256781
    daduszeryf
    Poziom 28  
    Ocena: 212
    Cześć.Taką spawarką jak DZ-700 spawałem sam.Tylko patrząc na cenę to trochę drogo.Dlatego zrobiłem ją sam koszt 10% tamtej a wykonanie proste.
    a jak się wprawisz i Ci będzie to spawanie wychodziło to kupisz taką ze sprężarką w rączce i będziesz zadowolony.
  • #3 14283426
    kasper_7
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dzięki za odp. Mógłbyś bardziej wytłumaczyć jak zrobić taką spawarkę?? W sumie nie wiem czy byłby to dobry pomysł na sam start, bo tak jak mówiłem nigdy takim czymś nie pracowałem i nie wiem jak to jest zbudowane. Jeśli mówisz o jakiejś ze sprężarką w rączce, mógłbyś podać jakieś atrakcyjne oferty?? Pozdro :)
REKLAMA