logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie wykrywa A4TECH Bloody Terminator RT5 po instalacji Bloody 5

smok313 23 Gru 2014 19:27 3066 12
REKLAMA
  • #1 14249825
    smok313
    Poziom 9  
    Witam!
    Posiadam Windows 7. Dzisiaj zakupiłem nowa myszkę A4TECH Bloody Terminator RT5, bezprzewodową. Po podłączeniu jej do USB system automatycznie wykrył i zainstalował oprogramowanie urządzenia i chodziła bez zarzutów. Jednak w instrukcji obsługi myszki pisali, aby pobrać program (oprogramowanie) do myszki ze strony producenta, trzeba było pobrać program Bloody 5.
    Po zainstalowaniu tego oprogramowania myszka się wyłączyła, a to oprogramowanie zainstalowało jakieś inne sterowniki. Od tego czasu myszka nie działa, nie jest wykrywalna. Podpinałem ją już pod wszystkie porty USB, sprawdzałem przez narzędzie do wykrywania problemów, w menadżerze urządzeń i w panelu sterowania, Wszędzie nie ma nic o myszce.
    Proszę o pomoc, pozdrawiam.
    (poprzednia myszka działała bez problemu, mam aktywne wszystkie aktualizacje).
  • REKLAMA
  • #2 14249912
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Ocena: 291
    Nie pozostaje nic innego jak odinstalowanie oprogramowania ze strony producenta. Takie sterowniki od producenta nic nie wnoszą. Wszystko to można ustawić w Windowsie. Chyba, że to mysz typowo przeznaczona dla graczy gdzie są dedykowane przyciski do zaprogramowania. Ta mysz taką nie jest.
  • REKLAMA
  • #3 14249929
    smok313
    Poziom 9  
    Ta mysz właśnie ma funkcję przycisków do zaprogramowania, ale pomijając to odinstalowałem już to oprogramowanie, jednak mysz dalej jest niewidoczna, ani nic się nie zmieniło. :/ Może te sterowniki, które zainstalowało automatycznie oprogramowanie, zostały jeszcze na komputerze, mogę to jakoś sprawdzić?
  • #4 14249962
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Pewnie zostały. Ręcznie odinstalować poprzez menedżer urządzeń.
  • #5 14249998
    smok313
    Poziom 9  
    Chciałbym, ale w menadżerze urządzeń w podpunkcie mysz i inne urządzenia wskazujace jest tylko o touchpadzie (bo mam lapka). Jak nie tu to gdzie to moge znaleźć?

Windows 7 nie wykrywa A4TECH Bloody Terminator RT5 po instalacji Bloody 5
  • REKLAMA
  • #6 14250007
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Wygląda na to, że nie jest obecnie podpięty ten mikro nadajnik USB. Jeżeli jest sprawdź go na innym komputerze.

Dodano po 1 [minuty]:

Jeżeli by był zainstalowany widziany by był jako "Mysz zgodna z HID" lub coś w ten deseń pojawiło by się drugie urządzenie.
  • #7 14250044
    smok313
    Poziom 9  
    to dziwne ale na 2 lapku gdzie jest win8 po podłączeniu nadajnika nic sie nie zadziało, a w menadżezre urządzeń nie widac myszki. A nie mozliwe jest żebym go uszkodził przez ten krótki czas.Dalej myszka jest niewidzialna w systemie :/
  • REKLAMA
  • #8 14250095
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Prawdopodobnie jest uszkodzony. Spróbuj podłączyć go z wyjętą baterią (bateriami) w myszce. Potem włożyć baterie. Ewentualnie jeszcze włączyć i wyłączyć myszkę. Pod spodem jest taki "suwak" przełącznik.

Dodano po 2 [minuty]:

Czy podczas podpięcia tego nadajnika USB słychać w Windowsie dźwięk, że podpięto urządzenie?
  • #9 14250106
    smok313
    Poziom 9  
    Ta myszka nie jest na baterie, jest ładowana kablem podłączanym do USB, a tego suwaka nie widzę, myszka od dołu wygląda tak:
    Windows 7 nie wykrywa A4TECH Bloody Terminator RT5 po instalacji Bloody 5.

Nie słychać żadnego dźwięku podczas podpinania.
  • #10 14250126
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Zaraz. Ta myszka jest bezprzewodowa czy z przewodem? A może z odłączanym przewodem, ale zwbudowanym akumulatorem?
  • #11 14250151
    smok313
    Poziom 9  
    Myszka jest bezprzewodowa, podpina się jedynie taką małą wtyczkę pod USB, nie ma baterii a ładowana jest kablem łączącym USB z myszką.
    To ta myszka na stronie producenta(z tym ze moja jest bezprzewodowa): http://www.bloody.tw/en/products.php?pid=10&id=30.
  • #12 14250339
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Czyli myszka ma wbudowany akumulator. Powinien gdzieś być mały przycisk "reset" lub bardzo mały otwór do tego przycisku, jeżeli go nie ma to tylko gwarancja.
  • #13 14251527
    smok313
    Poziom 9  
    Niestety nie znajduje takiego przycisku, a może dałoby się wyłączyć ten sterownik poprzez msconfig lub w menadżerze urządzeń w podpunkcie "Sterowniki niezgodne z Plug and Play"?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z myszką A4TECH Bloody Terminator RT5, która przestała być wykrywana przez system Windows 7 po zainstalowaniu oprogramowania Bloody 5. Myszka działała poprawnie przed instalacją, ale po jej zainstalowaniu przestała być widoczna w menedżerze urządzeń oraz w panelu sterowania. Użytkownik próbował różnych portów USB oraz narzędzi do wykrywania problemów, jednak bez skutku. W odpowiedziach sugerowano odinstalowanie oprogramowania oraz sterowników, a także sprawdzenie nadajnika USB na innym komputerze. Użytkownik zauważył, że myszka jest bezprzewodowa i ładowana kablem, a nie znalazł przycisku reset. Wskazano na możliwość uszkodzenia urządzenia, jeśli nie słychać dźwięku podłączenia w systemie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA