logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy trytytka zamiast zaczepu PCI-Express w komputerze jest bezpieczna?

anchol 31 Gru 2014 17:05 834 3
REKLAMA
  • #1 14275750
    anchol
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam. Piszę w sprawie trytytki.
    Wczoraj, gdy czyściłem komputer postanowiłem wszystko z niego powyciągac i porządne porządki porobic w nim. Jednakże zapomniałem o tym, że złącze pci-express ma plastikowy zaczep, który podtrzymuje kartę graficzną.
    Takowy zaczep urwałem pociągając karte graficzną i zastąpiłem go trytytką mała. ściągajać mocno kartę graficzną. Moje pytanie brzmi czy z tą trytyką nic się nie stanie i czy takowe rozwiązanie może byc. Trytyka wytrzymuje od -30 do +80 stopni. Czasami karta graficzna osiąga takie temperatury czy będzie to jakoś wpływać ? Dzieki za odpowiedz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14275767
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2089
    anchol napisał:
    Trytyka wytrzymuje od -30 do +80 stopni. Czasami karta graficzna osiąga takie temperatury

Zgadza się, ale ta temperatura jest mierzona w innym punkcie, a samo złącze i jego okolice nie osiągają takich temperatur. Tak, że możesz spać spokojnie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14275771
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1055
    Trytytka w niskiej temperaturze pęka w wysokiej najwyżej trochę się zluzuje takie uroki tworzywa. Na szczęście pęknięcie Ci nie grozi bo skąd weźmiesz taką temperaturę. U mnie też jest wyrwany zaczep i wszystko działa bez trytytki. Pozdrawiam
  • #4 14275792
    anchol
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    dzięki wielkie za pomoc. Temat do zamknięcia w takim razie.
    Oraz Żyćżę Wam chlopaki Wszystkiego Dobrego na nowy rok i swietnej zabawy sylwestrowej jak i reszcie. Pozdrawiam :D
REKLAMA