Chciałbym zakupić laptopa do 4500 zł..
Ewentualnie PC + Windows do 4500 zł?
Jaki model laptopa, ewentualnie składak PC to jaki? Konkrety proszę z uzasadnieniami. Sprzęt będzie wykorzystywany do gier.
Zastanawiam się nad dwoma opcjami chcę sobie porównac ewentualnie ten dogodny PC z tym laptopem, jakie będą różnice. Wtedy dokonać wyboru.
Jednak to jest duża kasa i decyzja musi być przemyślana
Zawsze można mieć 2 w 1
Laptop ASUS G551JM i7-4710 16GB SSD256 GTX860 Win8
Co myślicie o tym modelu ?
Nie wiem jak tu będzie z chłodzeniem i z taktowaniem procesora w stresie.
Jeśli nie znajdę na tyle mocnego laptopa zrezygnuje i złożę PC.
Dodano po 1 [minuty]:
wariato napisał:
Wydajność stacjonarki za 2500zł, możesz kupić i to i to mając 4500zł, składaka do gier za 3000zł i laptopa do internetu za 1500zł.
Wątpię że stacjonarka za 3000zł w tym Windows, będzie mocna do gier.
Pytanie jest takie jak PC za 4500 z Windows wliczając to jaki ?
To samo laptop jak za 4500 to jaki ?
Nie ważne jest to czy ja chcę mobilny czy nie. Zdecyduje sam.
@Wariato, jeśli chodzi o Laptopa, z tego co widzę ma bardzo mała wysokość - jedynie 24mm.
Powiedz mi w związku z tym jak będzie u niego wyglądało z temperaturami w stresie?
I w związku z tym jak tam z obniżeniem taktowania procesora, gdy osiągnie dużą temperaturę?
Jeśli chodzi o PC, powiedz mi, do czego dysk SSD mi się przyda? (nie bardzo cię orientuję) oraz Karta graficzna odpowiednikiem jakiego Geforce jest?
A ta karta graficzna gorsza?
MSI GF GTX970 4GB DDR5 256bit PCI-e GAMING z NVIDIA GeForce Experience.
✨ Użytkownik poszukuje laptopa lub komputera stacjonarnego do gier w budżecie 4500 zł. W dyskusji poruszono kwestie wydajności i mobilności, sugerując, że stacjonarny PC może oferować lepszą wydajność w tej samej cenie. Proponowane zestawy PC obejmują komponenty takie jak procesor Intel Core i5-4690K, karta graficzna Sapphire R9 290 oraz dysk SSD Crucial MX100. Użytkownik rozważa również model laptopa ASUS G551JM z procesorem i7 oraz kartą GTX860, ale ma wątpliwości co do jego wydajności w stresie i chłodzenia. Wskazano na znaczenie dysku SSD dla wydajności systemu oraz porównano karty graficzne, w tym GTX970 jako alternatywę. Wygenerowane przez model językowy.