logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reset drukarki HP 920,kartidży nr15 Wypowiedzi o resetowniu

gladi20 11 Maj 2005 13:15 5390 1
REKLAMA
  • #1 1482361
    gladi20
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Witam serdecznie

Mam problem, jak każdy chyba na tym forum. A mianowicie w jaki sposób zresetować kartridż HP nr 15?
    Czy resetuje się ustawienia drukarki czy kartridż, czytałem już różne wypowiedzi, mogę napisać że zaklejanie pinóe z pewnością u mnie nie zadziałało.
    Czy są na rynku dostępne jakieś resetery do kartridży HP?

proszę o wypowiedzi wszytkich doświadczonych w tym zakresie

Pozdrawiam Michał
  • REKLAMA
  • #2 1483050
    snake83
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Zapewne chodzi o to żeby wykrył pełny tusz po napełnieniu,ja używam często już opisywanej metody z trzema kartridżami,ten model pamieta tylko 2 kartridzę więc załatwiłem sobie 2 dodatkowe zużyte tusze,jak kończy mi się tusz napełniam go przed załadowaniem go wkładam jeden zużyty włączam drukarkę żeby sobie rozpoznała go jako nowy,później wyłączam ładuję drugi zużyty i znów włączam rozpoznaje,wyłączam i pod koniec ładuję mój świeżo napełniony tusz i znó widzi go jako nowy :) Działa bo sprawdzone wielokrotnie,ta drukarka nie mierzy poziomu tuszu tylko szczytuje z niego jakiś tam kod który zapamiętuje z pamięci swojej,może pamiętać tylko 2 numery a pamięć ta działa jak stos więc po załadowaniu dwóch lewych kartridży numer mojego orginalnego zostaje wykasowany i znów później widzi go jako nowy tusz.

Pozdrawiam.
REKLAMA