Witam,
Zastanawiam się nad TV ale nie wiem jaki kupić bo każdy w sklepie "ekspert", doradza co innego. Myślałem o tych dwóch telewizorach, różnica w cenie to około 400 zł. Nie potrzebne mi jest 3D ani Smart TV( opcjonalnie ) , potrzebny mi tv z ładnym czystym obrazem do oglądania tv(kablówka), meczy i filmów z USB z około 2,5 metra.
W oczy wpadł mi Panasonic TX-42AS520E, obraz ładny spodobał mi się ale jest z wystawki tylko i kosztuje 1890 zł, wiec pomyślałem ze nowsze modele:
AS600E -
i
AS650E -
bedą miały przynajmniej taki sam(ładny) obraz. Który wybrać ?? A może cos innego maksymalnie do 1900-2000 zł. Czy te tv są ok ?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor - 4,5x4,9 m czyli ok 22 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora - 2,0 - 2,5 m (na wprost)
3. Ile osób zasiada przed telewizorem - 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost ew. z boku, lecz pod stosunkowo niewielkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć - stać
6. Jak słońce świeci w pokoju - tv na bocznej scianie czyli słonce swiecic bedzie z boku tv
7. Jaki masz obecnie telewizor - stare pudło
8. Co chcemy aby telewizor posiadał - LED, Full HD, rozdzielczość 1920x1080 px, (Filmy z napisami z USB), smart tv i wifi (opclonalnie moze być nie musi), ale niekoniecznie, dobre odświeżanie, niewielki pobór energii elektrycznej.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora - telewizja kablowa cyfrowa
10 .Jakie urządzenia - karty pamięci, ew. aparat do obejrzenia zdjęć
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor - 2-4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą - nie mam zdania
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej - przyrodnicze, filmy akcji, sport piłka nożna
14. Czy zamierzasz serfować po internecie - raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - nie
16. Preferencje co do marki - Panasonic, Philips, Sharp, Sony
17. Preferencje co do wielkości - 40- 42 (tak mi doradzano)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach - artefakty, mało płynny obraz, smużenie??
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup - 1900 - 2000 pln
21. Czy telewizor ma mieć 3D - nie (chyba ze cena bedzie niznacznie wyższa)
Zastanawiam się nad TV ale nie wiem jaki kupić bo każdy w sklepie "ekspert", doradza co innego. Myślałem o tych dwóch telewizorach, różnica w cenie to około 400 zł. Nie potrzebne mi jest 3D ani Smart TV( opcjonalnie ) , potrzebny mi tv z ładnym czystym obrazem do oglądania tv(kablówka), meczy i filmów z USB z około 2,5 metra.
W oczy wpadł mi Panasonic TX-42AS520E, obraz ładny spodobał mi się ale jest z wystawki tylko i kosztuje 1890 zł, wiec pomyślałem ze nowsze modele:
AS600E -
i
AS650E -
bedą miały przynajmniej taki sam(ładny) obraz. Który wybrać ?? A może cos innego maksymalnie do 1900-2000 zł. Czy te tv są ok ?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor - 4,5x4,9 m czyli ok 22 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora - 2,0 - 2,5 m (na wprost)
3. Ile osób zasiada przed telewizorem - 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost ew. z boku, lecz pod stosunkowo niewielkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć - stać
6. Jak słońce świeci w pokoju - tv na bocznej scianie czyli słonce swiecic bedzie z boku tv
7. Jaki masz obecnie telewizor - stare pudło
8. Co chcemy aby telewizor posiadał - LED, Full HD, rozdzielczość 1920x1080 px, (Filmy z napisami z USB), smart tv i wifi (opclonalnie moze być nie musi), ale niekoniecznie, dobre odświeżanie, niewielki pobór energii elektrycznej.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora - telewizja kablowa cyfrowa
10 .Jakie urządzenia - karty pamięci, ew. aparat do obejrzenia zdjęć
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor - 2-4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą - nie mam zdania
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej - przyrodnicze, filmy akcji, sport piłka nożna
14. Czy zamierzasz serfować po internecie - raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - nie
16. Preferencje co do marki - Panasonic, Philips, Sharp, Sony
17. Preferencje co do wielkości - 40- 42 (tak mi doradzano)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach - artefakty, mało płynny obraz, smużenie??
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup - 1900 - 2000 pln
21. Czy telewizor ma mieć 3D - nie (chyba ze cena bedzie niznacznie wyższa)