logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo g510 - nie wykrywa sluchawek "nie podłączone"

Idziok 07 Sty 2015 10:23 3987 3
REKLAMA
  • #1 14302329
    Idziok
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam, kupiłem ostatnio laptop Lenovo z serii g510. Po zainstalowaniu wszystkich sterowników laptop nie wykrywa słuchawek. Kiedy podpinam słuchawki dźwięk dalej wychodzi z głośników, słychać jedynie że delikatnie sie wycisza a kiedy wypne słuchawki wraca do normalnego poziomu głośności. Poradźcie czy musze doinstalowac jakies dodatkowe sterowniki czy może "jakos" uaktywnić gniazdo na słuchawki (czytałem ze można to zrobić w biosie - jednak wydaje mi sie ze problem nie leży tak daleko).

Karta dźwiękowa zintegrowana jest z płyta główna (Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio). Nie wiem czy do takiej karty potrzebne są sterowniki realtek - instalowałem je z płyty dołączonej do laptopa, ale później usunąłem bo i tak nie działały.

Screen z menadżera urządzeń :
    Lenovo g510 - nie wykrywa sluchawek "nie podłączone"

Tutaj jest dokładna specyfikacja mojego lapka :
    http://www.x-kom.pl/p/213182-notebook-laptop-...-g510-i3-4000m-8gb-1000gb-dvd-rw-r5-m230.html

Przepraszam że ze strony sklepu, jednak nie mam na celu reklamowania tutaj niczego. Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 14808281
    walesa88
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    hey, mam ten sam problem. Udało się rozwiązać bez udziału serwisu?
  • REKLAMA
  • #3 14827529
    skiby1
    Poziom 9  
    Miałem to samo, przedmuchałem wejście sprężonym powietrzem i zaczęło działać :)
  • #4 14827624
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Podaj identyfikator nierozpoznanego urządzenia (tego z wykrzyknikiem).
REKLAMA