logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder OPTICUM 4060CX - nie reaguje na pilota, przyciski, nie odbiera programów

bjpiorun23 07 Sty 2015 16:17 2613 5
REKLAMA
  • #1 14303247
    bjpiorun23
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Proszę o pomoc w sprawie tunera OPTICUM 4060CX. Od dwóch dni przestał działać odbiór programów TVN na kartę,a na ekranie telewizora jest wyświetlany komunikat 'HW problem check with you dealer'.Tuner nie reaguje na pilota,ani na przyciski znajdujące się na panelu przednim tunera-również po wyjęciu i ponownym włożeniu karty .Chciałbym się dowiedzieć czy tuner się popsuł,czy być może jest to spowodowane inną przyczyną. Moje poszukiwania w internecie nie przyniosły żadnej wiedzy na ten temat. Jeśli ktoś może mi pomóc to z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 14303460
    andrzej195211
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    miałem dwa dekodery opticum i oba padły dość szybko - teraz mam fergusona - polecam...
  • REKLAMA
  • #3 14303842
    bjpiorun23
    Poziom 9  
    Ten dekoder działał u mnie przez cztery lata bezawaryjnie więc nie mogłem na niego narzekać,a początek roku zawsze jest związany z przeciągiem w portfelu,w związku z tym chciałbym się dowidzieć czy muszę jeszcze bardziej uszczuplić budżet i kupić nowy-czy też da się zrobić coś ze starym za niewielki koszt.
  • REKLAMA
  • #4 14304169
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 14313915
    t.marynski
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    bjpiorun23 napisał:
    czy też da się zrobić coś ze starym za niewielki koszt

nie da się, bo

bjpiorun23 napisał:
    HW problem check with you dealer'

HW = hardware więc uszkodzenie sprzętowe. Nie opłaca się ponieważ najtańszy tego typu nowy tunerek kosztuje mniej jak jego naprawa.

Dodano po 1 [minuty]:

mihal2002 napisał:
    o wyłączeniu przekazu MPEG 2 jeszcze w tym roku
    amierniki pod mpeg2 nadal w kosmicznych cenach na allu. A chłopaki nie zorientowane i licytują :-) :-)
  • #6 14318516
    bjpiorun23
    Poziom 9  
    t.maryński napisał ' HW = hardware więc uszkodzenie sprzętowe.' To wyjaśnia mi wszystko co chciałem wiedzieć .Dziękuję kolego i pozdrawiam.
REKLAMA