logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program kopiujący plik z jednego miejsca w drugie...

eyden 11 Maj 2005 18:23 5651 3
REKLAMA
  • #1 1483260
    eyden
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam!
    Potrzebuję możliwie najprostszy program lub skrypt, który po uruchomieniu skopiuje plik z jednego miejsca w drugie. Miałby się uruchamiać z autostartu...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1483290
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    napisz takiego batcha:

copy c:\plik.aaa d:\katalog\plik.bbb

gdzie c:\ to lokalizacja pliku,plik to nazwa pliku, aaa jego rozszerzenie
    i analogicznie d:\katalog to docelowa lokalizacja, plik.bbb to nowa nazwa pliku ( mozna użyć starej)
    napisz to np w edytorze edit lub wordzie i zachowaj jako plik z rozszerzeniem .bat
    skrót do tego pliku umieść w autostarcie
    jeżeli musisz nadpisywać istniejący od poprzedniego włączenia plik to wypadałoby go skasować po komp zapyta się czy go zastąpić i na tym stanie
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 1483343
    eyden
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    aha czyli dobrze myślałem tylko rozszerzenie wystarczyło dać *.bat ....
    tylko, że właśnie raz, że chodzi o zastąpienie a dwa, że jak pisze katalog docelowy 'Program Files" to po prostu on nie 'widzi' gdzie ma skopiować... czy nie trzeba ścieżki wpisać DOS'owo tj. w sposób Progr~1 ??

EDIT : Trzeba DOS'owo jednak wpisać katalog tak jak myślałem, natomiast zapytanie o zastąpienie pliku nie wyskakuje, czyli mam to o co mi chodziło...
    Dzięki za pomoc!
  • Pomocny post
    #4 1483466
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    eyden napisał:
    aha czyli dobrze myślałem tylko rozszerzenie wystarczyło dać *.bat ....
    tylko, że właśnie raz, że chodzi o zastąpienie a dwa, że jak pisze katalog docelowy 'Program Files" to po prostu on nie 'widzi' gdzie ma skopiować... czy nie trzeba ścieżki wpisać DOS'owo tj. w sposób Progr~1 ??
    Możesz wziąć ścieżke ze spacjami w cudzysłów i też zadziała.
REKLAMA