logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mini wieża SONY CMT - CPX 1 komunikat "Push power protect"

petrusplus 08 Sty 2015 09:43 2847 3
  • #1 14305450
    petrusplus
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z moją mini wieżą.
    Po włączeniu jej po kilku minutach a czasem nawet zaraz po uruchomieniu pojawia się komunikat: "Push power protect".
    Czy ktoś wie co może być tego przyczyną i jak ewentualnie naprawić tę usterkę?
  • #2 14308985
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    Ocena: 899
    Jeśli użyjesz funkcji "Szukaj" i po przeczytaniu kilku tematów o tym problemie nie wiesz co zrobić - serwis.
    Nie jesteśmy wróżkami, nie naprawiamy na odległość !
  • #3 14309897
    petrusplus
    Poziom 2  
    typowa odpowiedź ale nie na taką liczyłem. Szukałem, ale konkretnie takiego tematu nie znalazłem. Wiem tylko tyle że najprawdopodobniej siadła końcówka mocy. To może przynajmniej masz wiedzę gdzie bym mógł takie cudo kupić? Najlepiej cała płytkę
  • #4 14309950
    Marek2006
    Poziom 29  
    Ocena: 58
    Myślę, że słabo szukałeś gdyż problem jest opisany w instrukcji użytkownika (strona 19) lub w wielu miejscach w sieci, chociażby tu:
    http://www.justanswer.com/electronics/46t4a-micro-hi-fi-component-unit-model-no-cmt-cpx1.html
    ze wskazaniem na zwarte przewody głośnikowe lub w ostateczności uszkodzenie końcówki mocy. Sprawdź przewody.

Marek
REKLAMA