Szukam programu, który by pamiętał informacje o zawartości dysku zewnętrznego, nawet po odłączeniu tego dysku od komputera, przez kolejne tygodnie i miesiące.
Jakie informacje potrzebuję ?
np. strukturę katalogów
nazwy plików w poszczególnych folderach
rozmiary folderów
rozmiary plików
wszystkie inne które są widoczne w Eksploratorze (za wyjątkiem dostępu do samych plików)
Po co mi to potrzebne ?
a. Swoje dane mam porozrzucane po kilku dyskach zewnętrznych np. 1 TB
b. Są to dyski 3,5 zatem trzeba je podpinać pod prąd – masa kabli
c. Dla bezpieczeństwa trzymam je w innym miejscu niż pracuję a czasami chciałbym przypomnieć jakie pliki zawiera dany dysk bez schodzenia do piwnicy i bez podłączania.
Mógłby to być program który pokazuje okna jak eksplorator w Windows ale bez możliwości otwierania danego pliku, gdzie byłyby widoczne np. metryczki wszystkich plików ( nazwa, rozszerzenie, rozmiar, katalog)
Jakich słów kluczowych trzeba użyć aby wyszukać takie programy: mapowanie plików ? program do struktury katalogów ?
Jakie informacje potrzebuję ?
np. strukturę katalogów
nazwy plików w poszczególnych folderach
rozmiary folderów
rozmiary plików
wszystkie inne które są widoczne w Eksploratorze (za wyjątkiem dostępu do samych plików)
Po co mi to potrzebne ?
a. Swoje dane mam porozrzucane po kilku dyskach zewnętrznych np. 1 TB
b. Są to dyski 3,5 zatem trzeba je podpinać pod prąd – masa kabli
c. Dla bezpieczeństwa trzymam je w innym miejscu niż pracuję a czasami chciałbym przypomnieć jakie pliki zawiera dany dysk bez schodzenia do piwnicy i bez podłączania.
Mógłby to być program który pokazuje okna jak eksplorator w Windows ale bez możliwości otwierania danego pliku, gdzie byłyby widoczne np. metryczki wszystkich plików ( nazwa, rozszerzenie, rozmiar, katalog)
Jakich słów kluczowych trzeba użyć aby wyszukać takie programy: mapowanie plików ? program do struktury katalogów ?