logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Asus R500V - Jak naprawić partycję recovery Windows 8 po wymianie dysku?

tiesto851 13 Sty 2015 18:34 2337 3
REKLAMA
  • #1 14326195
    tiesto851
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witam, mam nietypowy problem z laptopem Asus R500V, uszkodził się w nim dysk twardy i wymieniłem go ale nie mogę aktywować systemu po instalacji. Mam nośnik w Windows 8 (na innych laptopach o klucz nigdy nie pytał), na tym pyta. po wpisaniu klucza z internetu do samej instalacji i potem usunięcie go po to aby sobie sam system z biosu go wydobył właśnie tego nie robi :( próbowałem już różnych programów do wyciągania klucza w biosu ale nic to nie dało jak by go tam nie było. Inne wersje systemów też i dalej nic. Jakiś rok temu wymienili mi w laptopie płytę główną na gwarancji bo padła czy to może mieć jakiś związek ? na starym dysku partycja recovery jest cała ale jak zrobiłem kopie pro sektorową na nowy dysk to się uruchamia ale pokazuje komunikat o braku jakiejś partycji. Da się ją jakoś naprawić? bo szkoda mi oryginalnego systemu.
  • REKLAMA
  • #2 14328765
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    tiesto851 napisał:
    Jakiś rok temu wymienili mi w laptopie płytę główną na gwarancji bo padła czy to może mieć jakiś związek ?

Może, bo klucz do windows 8 jest w płycie głównej (bios).

Na początek może skontaktuj się z asusem i zapytaj czy wysyłają bezpłatnie płyty recovery.
  • REKLAMA
  • #3 14400155
    ptaq1
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    sa softy do wyciagania kluczy z biosu wiec mozna uzyc i podaczas instalacji wpisac lub juz po jej zakonczeniu
  • #4 17074399
    tiesto851
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Edytowałem na nowo partycje i ustawiłem je i ich ID według oryginału i poszło
REKLAMA