logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP M1132 MFP - Windows 7 nie widzi drukarki po zacięciu bufora

thend01 13 Sty 2015 20:05 1770 0
REKLAMA
  • #1 14326640
    thend01
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie,

Windows 7 64bit ultimate

Problem podczas drukowania, bufor się zaciął, za dużo plików nawrzucałem w kolejkę, resetowalem bufor ale nic to nie dało więc restart
    Po restarcie windows nie widzi ani jednej drukarki (zwykłej czy nawet pdf creatora/pdf architekta)

Co najlepsze, odrazu po włączeniu windowsa pojawiły się drukarki w panelu sterowania, lecz po kilku minutach jak komp się odmulił i chciałem ponownie drukować to znowu wyskoczył komunikat że nie ma drukarki, i w panelu sterowania nie widać żadnej drukarki!!!
    Resetowalem bufor drukarek- nic nie dało
    skanowałem przez sfc /scannow -> nie znalazło żadnych błędów

Proszę o pomoc i pozdrawiam

/Edit

Po próbie wydruku bufor się resetuje, i tak w koło macieju... - to jest przyczyną znikania drukarek, ale co zrobić aby dało się coś wydrukować i ciągle się nie wyłączało

wyczyszczenie rejestrów i przeinstalowanie sterowników nic nie dało, drukarka za każdym razem ładuje 892kB pliku (chyba, nie jestem pewien czy za kazdym razem dokładnie tyle, ale poniżej 1mb zawsze było) i wtedy bufor się zacina
  • REKLAMA
REKLAMA