Brak porządnego chłodzenia procesora , dysk 2,5' do stacjonarnego? Płyta niewspółmiernie droga w stosunku do biednej jak na te pieniądze karty graficznej. Jeśli ma być do grania to zobacz zestaw 9B lub 9C z tego tematu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2726546.html . Po rezygnacji z dysku SSD może wystarczy na najtańszą wersję GTX970.
Ja na twoim miejscu zakupiłbym zamiast tego 1000GB dysku SSD 120 GB i 500GB SATA Ponieważ 500 i tak jest ciężko zapełnić a SSD jest po prostu genialny XD mój komputer włącza się jakieś 15 sekund
To komputer do nowych gier? Jeśli tak, to moim zdaniem, złe połączenie procesora i grafiki... chyba, że wkrótce planujesz wymienić kartę. Reszta podzespołów również trochę dziwna.
Będzie dużo wydajniej, niż i5-4690K + R9 270X (dla tej karty raczej wystarczyłby Core i3, ponieważ i5 za ponad 1000 zł to strata kasy w takim połączeniu, czy go podkręcisz czy nie, to R9 270X i tak będzie wąskim gardłem... chyba, że tak jak wspominałem wyżej, planujesz wkrótce wymianę karty).
Do czego ten zestaw ma być? Jesteś pewien że ta grafika zmieści się w tej obudowie?
Z tym dyskiem ten komputer będzie chodził jak muł. Brak dobrego chłodzenia na CPU - chyba że dokupisz później a teraz wstrzymasz się z OC.
No ma Cie rację zestaw głupio komp ma nie być do gier do gier mam konsole ale chce coś lepszego i mam pytanie odnośnie zestawów gotowych a dokładnie tego C bo aktualnie nie ma dostępnej Pamięć Crucial Ballistix 8GB. I co w zamiast niej ?
Skoro to zestaw do rozbudowy, to można by wziąć Core i5 (albo nawet i7) z jakimś cichym chłodzeniem i tak jak kolega wyżej wspomniał, póki co działać na zintegrowanej grafice, do tego 8 GB RAM, dysk SSD, i do typowych zadań to byłby bardzo, bardzo szybki i cichy komputer, na wiele lat. A za jakiś czas, jeśli będzie potrzeba, to ewentualnie dokupić osobną kartę graficzną.
✨ Użytkownik poszukuje opinii na temat swojego zestawu komputerowego w budżecie do 3500 zł, który nie jest przeznaczony do gier, lecz do codziennych zadań i programowania. W odpowiedziach zwrócono uwagę na brak odpowiedniego chłodzenia procesora oraz nieoptymalne połączenie komponentów, takich jak karta graficzna i procesor. Proponowane zmiany obejmują m.in. zamianę dysku SSD na mniejszy oraz rozważenie zestawu z zintegrowaną grafiką. Użytkownik rozważa również zakup gotowego zestawu, ale napotyka problemy z dostępnością pamięci RAM. Wskazano na możliwość budowy komputera w formacie ITX, co pozwoli na przyszłą rozbudowę. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.