logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive Kingston DT Ultimate G2 32GB pokazuje 0MB, nie można sformatować

wojewodzki1989 16 Sty 2015 22:03 3990 5
REKLAMA
  • #1 14337922
    wojewodzki1989
    Poziom 2  
    Siemanko jest problem. Posiadam pendrive Kingston DT Ultimate G2 32 gb. Żona zapewne coś robiła w pracy i go wyciągnęła podczas pracy pendriva i jego wielkość jest równa 0mb. Próbowałem wszystkimi programami go już formatować i nic. Ciągle wyskakują błędy, a w większości programów pendrive jest niewidoczny.

Podczas wsadzania pena jest dźwięk, w moim komputerze jest widoczny, jednak jego pojemność jest równa 0mb, a jak się wchodzi do neigo, to wyskakuje błąd, żeby wsadzić dysk "x".

Próbowałem go na Windows 8,1, Vista, XP, a także OSX.

Skan z Chipgenius.
    Załączniki:
    • Pendrive Kingston DT Ultimate G2 32GB pokazuje 0MB, nie można sformatować Bez__tytu__u.jpg (130.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14338144
    Elsydneyo
    Poziom 10  
    Witam

Pierwszą rzeczą jaka może być to to że został sformatowany systemem plików NTFS a powinno być FAT32, jeśli tutaj jest ok to wypal sobie na płycie jakiegoś linuxa Ubuntu czy Mint, i pod nim sprawdź co jest.
    Jednaj jeśli to nie zadziała to pendrive najpewniej został uszkodzony i nadaje się tylko do kosza. Ja spaliłem 2, ponieważ nie wyłączałem go w pasku tylko od razu wyciągałem ze slotu usb.
  • REKLAMA
  • #3 14338174
    wojewodzki1989
    Poziom 2  
    na 100% jest system plikow ntfs czyli pozostaje ubuntu?

w tej chwili przeprowadzam scan programem hddScan

ale pendrive miga;o .. a jak sie pol dnia bawilem nim to nawet nie drgnal..

Jak juz zainstaluje ubuntu to co dalej?
  • REKLAMA
  • #4 14338303
    bolekdzwo
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    możesz też uruchomić jakis instalator windowsa np. 7 i tam jak ci znajdzie pendrive to usuń partycje, utwórz nowa albo sformatuj
  • REKLAMA
  • #5 14338454
    shadow125
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    Sprawdź

kiedyś mi postawił jeden z nich pendrive "po wyciągnięciu" z drukarki
    Załączniki:
    • USB_format.zip (407.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 14338612
    mazi292
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Dlaczego ma się nadawać do kosza? Ile masz tego pendriva? W kingstonie jest 5lat gwarancji, zapakuj, wyślij do nich i otrzymasz nowiutki pendrive, miałem tak samo z moim 16GB, podziałał chyba z pół roku i stało się to co u ciebie, wysłałem i przysłali nowy

Oczywiście potrzebny będzie paragon lub fakturka
REKLAMA