A7 + 28-70mm - w tej chwili mozna kupic za 5300 zł. Czy ma to sens, czy może lepiej coś tańszego (nie FF) plus porządne, jasne szkło (tylko co)? Czy jest coś o dobrym stosunku jakość/cena i podobnej jakości co A7? Wiem, że to tylko ciemny kit, ale wysokie iso w A7 nie jest problemem podobno, plus nie stać mnie na A7 + jasne szkło do niego (bo ceny imho są z kosmosu - szczególnie w porównaniu do obiektywów z lusterkowych systemów).
- Interesują mnie tylko bezlusterkowce + te większe matryce (>= aps-c).
- Robię zdjęcia uliczne, wyjazdowe, głównie naturalne światło zastane.
- Obrabiam prace w PS i czasem RAW-y w Lightroomie.
- Używam zazwyczaj jednego obiektywu (na wyjazdach, ale do tego właśnie ten aparat ma służyć). Zależy mi na AF, więc adaptery na razie odpadają (kiedyś może do jakiejś starej stałki, ale to już inny temat).
- Skupiam się na jakości obrazu, ergonomia ma dla mnie drugorzędne znaczenie (nawet nie muszę mieć EVF).
- W optyce niekoniecznie zwracam uwagę na aberracje, rozmycie w rogach, winietowanie i inne niedoskonałości - raczej interesuje mnie "klimat" obrazu - kolory, bokeh...
- Interesują mnie tylko bezlusterkowce + te większe matryce (>= aps-c).
- Robię zdjęcia uliczne, wyjazdowe, głównie naturalne światło zastane.
- Obrabiam prace w PS i czasem RAW-y w Lightroomie.
- Używam zazwyczaj jednego obiektywu (na wyjazdach, ale do tego właśnie ten aparat ma służyć). Zależy mi na AF, więc adaptery na razie odpadają (kiedyś może do jakiejś starej stałki, ale to już inny temat).
- Skupiam się na jakości obrazu, ergonomia ma dla mnie drugorzędne znaczenie (nawet nie muszę mieć EVF).
- W optyce niekoniecznie zwracam uwagę na aberracje, rozmycie w rogach, winietowanie i inne niedoskonałości - raczej interesuje mnie "klimat" obrazu - kolory, bokeh...