Witam Wszystkich!
Jakiś czas temu dostałem od znajomego dwa Htc One X'y na części. Prześledziłem ich historię i wszystko wskazuje, że po wymianach wyświetlacza (a znajomy co chwile tłukł LCD i digitizery), ekrany zaczęły ciemnieć aż w końcu zgasły. Na podstawie lektury forum wywnioskowałem, że problemem musi być temat poruszony w wątku
czyli do wymiany są cewki. Jako, że nie mam odpowiedniego sprzętu i odpowiednich umiejętności (
), chciałbym zapytać czy któryś z Szanownych Forumowiczów nie podjął by się (oczywiście odpłatnie) wymiany powyższych? Do wymiany byłoby jeszcze prawodpodobnie gniazdo od taśmy LCD znajdujące się na płycie głównej (tego nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że gniazda same w sobie są ok - tyle, że połamane są ich zaciski od taśmy [nie wiem czy można wymienić same zaciski]).
Proszę o info, jeśli ktoś byłby zainteresowany
Obecnie mieszkam we Wrocławiu, więc jeśli, ktoś z zainteresowanych będzie z okolic - chętnie dostarczę elementy osobiście.
mój email to: bartek(at)live(kropka)com
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Bartek
Jakiś czas temu dostałem od znajomego dwa Htc One X'y na części. Prześledziłem ich historię i wszystko wskazuje, że po wymianach wyświetlacza (a znajomy co chwile tłukł LCD i digitizery), ekrany zaczęły ciemnieć aż w końcu zgasły. Na podstawie lektury forum wywnioskowałem, że problemem musi być temat poruszony w wątku
Cytat:https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2391860.html
czyli do wymiany są cewki. Jako, że nie mam odpowiedniego sprzętu i odpowiednich umiejętności (
Proszę o info, jeśli ktoś byłby zainteresowany
Obecnie mieszkam we Wrocławiu, więc jeśli, ktoś z zainteresowanych będzie z okolic - chętnie dostarczę elementy osobiście.
mój email to: bartek(at)live(kropka)com
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Bartek