logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

2 sieci na jednym komputerze i przydzielenie im aplikacji

rav9534 27 Sty 2015 16:00 879 1
REKLAMA
  • #1 14373766
    rav9534
    Poziom 1  
    Witam, sytuacja ma się tak, otóż mam połączenie z internetem przez kabel w akademiku, ale jest z tym pewien problem, bo niektóre rzeczy są zablokowane, np. teamspeak3 co mnie bardzo boli. Są programy do VPN, które usuwają problem, ale w grze to strasznie podbija ping i jest niepłynnie. Czy jest możliwość podłączenia drugiej sieci do kompa (próbowałem Thetering przez telefon i śmiga elegancko) i przydzielenia do niej tylko 1-2 wybranych aplikacji, tak aby transfer nie był za wysoki? Z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 14373862
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 864
    rav9534 napisał:
    Witam, sytuacja ma się tak, otóż mam połączenie z internetem przez kabel w akademiku, ale jest z tym pewien problem, bo niektóre rzeczy są zablokowane, np. teamspeak3 co mnie bardzo boli. Są programy do VPN, które usuwają problem, ale w grze to strasznie podbija ping i jest niepłynnie. Czy jest możliwość podłączenia drugiej sieci do kompa (próbowałem Thetering przez telefon i śmiga elegancko) i przydzielenia do niej tylko 1-2 wybranych aplikacji, tak aby transfer nie był za wysoki? Z góry dziękuję za pomoc!

Jedyna opcja jaka mi przychodzi do glowy to proxy. W czesci programów mozna ustawic jakiego servera proxy ma on uzywac. Jak postawisz na swoim konmputerze serwer proxy, ktory sie bedzie laczyl przez dane polaczenie sieciowe to osiagniesz to co chcesz na poziomie programów. Wtedy proxy do wpisania bedzie typu localhost, lub 127.0.0.1

Z samego poziomu systemu chyba sie tego nie da zrobic.

marcin
REKLAMA