logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP ProBook 470 - dostępna tylko 1/4 pamięci RAM, brak sterowników

xkwlx 01 Lut 2015 01:11 906 2
REKLAMA
  • #1 14389515
    xkwlx
    Poziom 2  
    Witam:)
    Mam problem bo komputer kupiłem 2 tyg temu, zainstalowałem windowsa, ale chodzi bardzo wolno i dziś zauważyłem, że mam tylko 1/4 ram dostępnych.
    Brakuje mi również wielu sterowników, ale nie wiem których(jestem niedzielnym użytkownikiem)dodam screene, które mogą pomóc Wam w wyłapaniu problemu.Z góry wielkie za jakąkolwiek pomoc:)
    HP ProBook 470 - dostępna tylko 1/4 pamięci RAM, brak sterowników HP ProBook 470 - dostępna tylko 1/4 pamięci RAM, brak sterowników

Mój laptop to HP ProBook 470
  • REKLAMA
  • #2 14389556
    Krzychu ;)
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    32-bitowy system ogranicza pamięć systemową do 4GB, w Twoim przypadku dla karty graficznej przydzielono ponad 1,5GB przestrzeni adresowej, więc dlatego masz tylko trochę ponad 2GB dostępne. Zainstaluj system 64-bitowy.

Co do sterowników to możesz poszukać tutaj --> h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=5405158 (upewnij się co do modelu G1/G2).
    Jeśli nie wiesz jakiego dokładnie sterownika brakuje, wtedy w menadżerze urządzeń klikasz na danym urządzeniu prawym przyciskiem myszy i wybierasz "Właściwości", następnie zakładkę "Szczegóły" i tam z rozwijalnej listy wybierasz "Identyfikatory sprzętu" i przepisujesz pierwszą frazę (wystarczy kombinacja "VEN_xxxx&DEV_xxxx" lub "PID_xxxx&VID_xxxx") do google'a ;)
  • #3 14389567
    xkwlx
    Poziom 2  
    dziękuje bardzo!:)

REKLAMA