logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić system na Colorovo CityTab Supreme 8 po usunięciu partycji recovery?

kolibercio 07 Lut 2015 03:09 2205 4
REKLAMA
  • #1 14412455
    kolibercio
    Poziom 18  
    Ocena: 78
    Witam. Posiadam tablet Colorovo CityTab Supreme 8 z windowsem 8.1.
    Cos mi przyszło do głowy i usunąłem partycje recovery.
    Tablet zresetował się i stoi na "Odzyskiwanie"

Cytuje:
    Komputer wymaga naprawy.

Użyj narzędzi odzyskiwania na nośniku DVD lub USB.

Użyj klawisza windows w celu przejścia do ustawień oprogramowania UEFI.

Po podłączeniu klawiatury i wciskaniu klawisza windowsa tablet nie reaguje.
    Jaki plik mam zgrać na pendrive by system uruchomił się ?
    Nie zależy mi na plikach osobistych.
    Do samego systemu dostępu niestety nie mam.
  • REKLAMA
  • #2 14412495
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1100
    Co prawda nie temu ma w założeniu służyć, ale sprawdź to:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2928244.html - pobierz, wgraj, zamontuj i użyj. Czy to jako źródła dla *.wim, czy jak samodzielnego narzędzia służące naprawie (może i instalacji?).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 14530810
    celluar
    Poziom 2  
    Witam. A jaki wybraliście system. Zainstalowałem tym sposobem. Ale wyskakuje że nie klucz jest nie do tej wersji. Zainstalowałem wersję 32 bitową windows 8.1 na supreme 8
  • REKLAMA
  • #4 14577272
    OgrzesiekO
    Poziom 12  
    Zainstalowałeś zły system sam windows 8.1 nie łyknie klucza. Musisz pobrać dokładnie Windows 8.1 with bing

Wszędzie szukałem polskiej wersji ale poprostu nie ma takiej... Dzwoniłem do microsoftu żeby mi udostępnili wersje z bingiem ale oni w bazie takowej nie posiadają. Poratował mnie Windows 8.1 with bind w wersji angielskiej i łyknął klucz. Mi też wysiadł tablet bo przed chwilą usunąłem partycje recovery i mam to samo co ty ale jak przyjdę do domu to hub usb klawiatura + myszka + pendrive z windowsem i jazda z instalacją ^^

Nie ma się co martwić tym że jest to wersja eng bo sprawdzałem na stacjonarce że można pobrać język pl z poziomu panelu sterowania. Dzisiaj wrzucę na chomika windows 8.1 z bingiem. Pozdrawiam
    Moderowany przez arnoldziq:

Proszę się zastanowić, co kolega wypisuje.

• #5 14577562
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    OgrzesiekO napisał:
    Wszędzie szukałem polskiej wersji ale poprostu nie ma takiej... Dzwoniłem do microsoftu żeby mi udostępnili wersje z bingiem ale oni w bazie takowej nie posiadają.

Drogi kolego.
    Większej bzdury to dawno nie widziałem.
    Każda wersja Windows 8.1 posiada praktycznie dowolny język. Wystarczy po instalacji ściągnąć odpowiednią lokalizację.
REKLAMA