logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Overmax Vertis 01 - Jakie gniazdo micro USB będzie pasować do wymiany?

gohst5 07 Lut 2015 13:44 2595 6
REKLAMA
  • #1 14413425
    gohst5
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam mam problem ponieważ w moim overmaxie padło gniazdo micro usb i niestety nie da się już naładować telefonu..A w serwisie za wymianę zawołali mi 80 zł i czekanie minimum tydzień..mam znajomego elektomechanika który naprawia pc laptopy itp więc gniazdo nie powinno stanowić dla niego problemu lecz zanim pójdę do niego z tym problemem chciałbym sam dowiedzieć się jakie gniazdo będzie pasowało..
    Wizualnie wygląda ono tak
    Overmax Vertis 01 - Jakie gniazdo micro USB będzie pasować do wymiany?
    I posiada w złączu 5 oddzielnych blaszek z czego jedna właśnie się wyłamała..
    Posiadam uszkodzoną nokię x2 00 ze sprawnym złączem ale nie wiem czy po ponownym wlutowaniu będzie ono działało i czy wgl będzie pasować.

Tak jestem kompletnie zielony w tych sprawach liczę na pomoc ;)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14413551
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Dopóki nie otworzysz telefonu i nie zobaczysz jak gniazdo jest montowane na płycie, to nie dowiesz się jakie gniazdo ewentualnie uda się dopasować. Każdy telefon to praktycznie inne gniazdo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14414630
    luki56
    Poziom 39  
    Ocena: 44
    Krzyżak w płytce, jakie chińczyki tradycjonaliści. Dobra, teraz na temat.
    Musisz kupić złącze pod twój model, albo inne o takim samym oznaczeniu.
    Jezeli podasz mi dokładne zdjecia tego zlacza, będe w stanie dopasować
  • REKLAMA
  • #5 14419290
    gohst5
    Poziom 8  
    Na złączu jest napisane wyłącznie D&D
    A pod model raczej nie znajdę..
  • #6 14420429
    luki56
    Poziom 39  
    Ocena: 44
    A jestes w stanie zrobić dokładne zdjecie makro tego zlącza?
  • #7 14420549
    gohst5
    Poziom 8  
    Nie bardzo mam dostęp do dobrego aparatu..;/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z uszkodzonym gniazdem micro USB w telefonie Overmax Vertis 01, co uniemożliwia ładowanie urządzenia. Koszt wymiany w serwisie wynosi 80 zł, a czas oczekiwania to minimum tydzień. Użytkownik rozważa naprawę u znajomego elektromechanika, ale przedtem chce dowiedzieć się, jakie gniazdo będzie pasować. W dyskusji podkreślono, że konieczne jest otwarcie telefonu, aby zobaczyć, jak gniazdo jest zamontowane, ponieważ różne modele mogą mieć różne złącza. Użytkownik dostarczył zdjęcia uszkodzonego gniazda, ale nie ma możliwości zrobienia dokładnych zdjęć makro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA