logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trzy zabawki 2,4 Ghz Syma x5c, Syma F3, Nine Eagles Easycopter V4.5 Colibri PRO

adam.han 10 Lut 2015 02:01 1692 5
REKLAMA
  • #1 14423453
    adam.han
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam Serdecznie!
    Kupiłem quadcopter Syma x5c oraz dwa helikopterki, mianowicie Syma F3 i Nine Eagles Easycopter V4.5 Colibri PRO. Rzecz w tym że ten ostatni kupiłem okazyjnie bez nadajnika.. Czy będzie on współpracował z nadajnikiem Symy? Czy lepiej nie próbować i odrazu dokupić oryginalny nadajnik Nine Eagles i czy takowy zamówiony będzie chciał współpracować bez problemów z moim helikopterkiem?

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moim postem.
  • REKLAMA
  • #2 14423474
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    adam.han napisał:
    mianowicie Syma F3 i Nine Eagles Easycopter V4.5 Colibri PRO

Z Syma F3 może przez przypadek współpracować.

adam.han napisał:
    odrazu dokupić oryginalny nadajnik Nine Eagles i czy takowy zamówiony będzie chciał współpracować bez problemów z moim helikopterkiem?

Jeśli nie uszkodzony lub wyprodukowany przez innego producenta ( kopie i podróbki ) to powinien współpracować z nadajnikiem oryginalnym.

.
  • REKLAMA
  • #3 14424022
    adam.han
    Poziom 12  
    Właśnie, może... Chodzi o to, że kiedyś już do takiego Nine Eagles włożyłem pakiecik na wyłączonym nadajniku, skończyło się to tak że zaczęły od razu obracać się powoli łopatki wirnika oraz poszedł lekki dymek z płytki odbiornika :D nie chciałbym więc tego powtórzyć. Oczywiście nie dowiem się jeśli nie spróbuję, choć wolałbym mieć pewność ;)

Co do samego modelu mam pewność że jest oryginalny, teraz tylko ewentualnie znaleźć oryginalny nadajnik albo spróbować nie usmażyć znowu easycopterka i zbindować go z nadajnikiem Symy :)
  • REKLAMA
  • #4 14425007
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1175
    To akurat wina silnika. Niewłaściwy nadajnik nie może uszkodzić odbiornika.
    Po prostu się ignorują.
  • REKLAMA
  • #5 14426626
    adam.han
    Poziom 12  
    Madrik napisał:
    To akurat wina silnika.

Przepraszam ale nie rozumiem. Co masz na myśli mówiąc że to wina silnika? Silnik to silnik, jest sprawny i oryginalny, taka sytuację mogłaby spowodować np. odwrócona polaryzacja ale to też zawsze sprawdzam 3 razy przed podłączeniem :)

"Madrik napisał:
    Niewłaściwy nadajnik nie może uszkodzić odbiornika.
    Po prostu się ignorują.

Jestem tego samego zdania, lecz po tamtym incydencie zgłupiałem. Mam jakies tam doświadczenie w RC i zawsze pamiętałem żeby najpierw włączyć nadajnik dopiero potem zasilanie odbiornika/modelu.
  • #6 14460576
    adam.han
    Poziom 12  
    Witam, problem rozwiązany, zamówiłem oryginalny nadajnik Nine Eagles chyba od czegoś większego... Był problem z bindowaniem, nie było jakiejkolwiek reakcji modelu na ruchy drążków ale konkretna oryginalna instrukcja którą dostałem wraz z helikopterem pomogła :)

Temat możemy zamknąć, dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam!
REKLAMA