logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Switch 3Com zawiesza się po 3 latach pracy - możliwa przyczyna w zasilaczu?

nw8933 16 Maj 2005 10:20 1790 3
REKLAMA
  • #1 1496831
    nw8933
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Panowie, nie do wiary. Switch 3Com (i to dwie sztuki) zaczęły nagle zawieszać się po trzech latach pracy. Urządzenia te podłączone są światłowodami i pracują w dwóch różnych miejscach. Zawsze podłączone były do UPS-a i nagle zaczynają się wieszać. Restart zasilania dopiero pomaga. Dzieje się to dwa , trzy razy dziennie a czasem tylko raz w tygodniu. Wymieniłem wentylatory odkurzyłem z brudu i dalej to samo.
    Raz jedem odblokowałęm poprzez wyciągnięcie tylko wtyczki światłowodowej i ponownym jej wtyknięciu switch ruszył bez restartu zasilania. Czy takie rzeczy dzieją się w takich porządnych urządzeniach jak 3Com i dlaczego? plizzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!.
    Czy to jest wina może elektrolitów w zasilaczu?
  • REKLAMA
  • #2 1497910
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie wiem czy to wina elektrolitów.

Ale sprawdzanie zacząłbym od podstawienia innych zasilaczy.

Napisz jeszcze co to za modele.
  • REKLAMA
  • #3 1498795
    nw8933
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    To są switche serii SuperStack 1100
    12-sto portowe 10Mbit/s + 2 porty 100Mbit/s
    Jak potrzeba to jutro podam pełny numer modelu wraz z typem zasilacza
  • #4 1498886
    jaroslawk
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Miałem podobny problem ale w hubie 24 portowym 3 COM’a – urządzenie bardzo się zawieszało. Rozwiązaniem problemu była wymiana jednego elektrolita. Elektrolit ten był w zasilaczy przy samym radiatorze ( z biegiem lat i wysokiej temperatury stracił swoje parametry).
REKLAMA