logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C62 nie włącza się po zawieszeniu - możliwa wymiana płyty głównej?

rafipl 16 Maj 2005 11:37 1339 5
REKLAMA
  • #1 1496994
    rafipl
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    mam martwego c62. tel jest mojej dziewczyny. mowi, ze odebrala powiadomienie o mmsie, pozniej tel sie zawiesil, a gdy wyciegnela i wlozyla baterie, to sie juz nie wlaczyl. nie reaguje na ladowarke (bynajmniej, na wyswietlaczu nie pokazuje ze laduje). nie komunikuje sie z kompem. co jest walniete i ile kosztuje naprawa? czy trzeba wymieniac plyte glowna? i ile kosztuje plyta i gdzie ja mozna kupic? z gory dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1497332
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    C62 jest dość nowym telefonem więc napewno dziewczyna ma gwarancje , dlatego radze sie przejść do punktu gdzie kupowany był fon i oddać go . Samej płyty głównej nie dorwiesz ( może ale to może na allegro choć wątpie ) z opisu wnioskuje że nie miałeś doczynienia z naprawą telefonów ? Dlatego lepiej nic nie ruszaj :) Zeby nie sknocić jeszcze gorzej . Ew co możesz zrobić to sprawdzić baterie na innym telefonie . Co do komunikowania sie z kompem chodzi ci o to że Siemens Data Suite go nie widzi ?? Jak ma go widzieć skoro sam napisałeś ze telefon sie nie włącza :) Ale na moje oko skoro stwierdziłes ze telefon sie zawiesił padło oprogramowanie . Jeśli nie masz gwarancji w nieuatoryzowanym serwisie powinni skasowac cię do 30 zł ( jeśli poszło oprogramowanie ) Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1497399
    rafipl
    Poziom 18  
    mialem do czynienia z naprawa, ale tylko softwarowa. gwarancja skonczyla sie 2miechy temu. w tel nigdy nie bylo nic grzebane, nie byl sciagany simlock. tel nie komunikuje sie z programami takie jak FREIA. potwierdzil tez to znajomy w serwisie, ale nie potrafil stwierdzic w czym dokladnie jest problem (slaby serwis). probowalem juz wgrywac oprogramowanie, ale jak mowilem lipa-nie komunikuje sie nic...
  • REKLAMA
  • #4 1497414
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Próbowałeś wgrać ... A jaki masz kabel ??
  • REKLAMA
  • #5 1497502
    golo
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Przcież C62 nigdy nie skomunikuje sie z freia bo nie jest obsługiwany a po za tym ma inny pin out jak standardowe siemensy i radze nie podłączać takiego kabla.Poszukaj pin out i program do flaschowania oraz naładuj baterie na innym tel i dopiero sprawdzaj czy się łączy.
  • #6 1498577
    rafipl
    Poziom 18  
    kabel serwisowy od s55, m55 itp itd. wymiana danych przebiegala bezproblemowo na nim, myslalem ze flash tak samo powinien. no ale byl tez w serwisie, choc nie watpie, ze taki sam blad tam popelnili, bo to tępaki w tym serwisie. powiedzieli mi tylko, ze "sie nie komunikuje z komp"...-tyle co ja stwierdzilem. probowalem tez programem flash programmer-przeznaczonym wlasnie do tego modelu
REKLAMA