logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy stare programy DOS do Motoroli HC05 działają na Windows XP?

DABEK 16 Maj 2005 17:04 1848 8
REKLAMA
  • #1 1497862
    DABEK
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    czy ktoś próbował czy pod nowym kompem z zainstalowanym xpkiem chodza stare dosowe programy do motoroli hc05 mam sc 202 ale juz nie dysponuje starym kompem i niewiem czy wogóle mi to rechnie na nowym pamietam ze na 600 jeszcze chodziły a moze jest cos nowego pod ta motorole i xpka oczywiscie wykożystujace stary interfejs
    za wszelką pomoc dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1498014
    EndriuWspaniały
    Poziom 12  
    Ja używam XP i interfejsu motorolki i wszystko jes OK ;)

Ja w tej konfiguracji rozko****łem niejedne radyjko i wszyko jest ok ;)

Jeśli chodzi o programy pod win ja używam Motorola Craker i jeszcze mnie nie zawiódł :)
  • #3 1498088
    genek75
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Też mam problem z tym prockiem nie mogę się z nim skomunikować nie wiem co źle robię. Co dopiero zbudowałem programator może zrobiłem jakiś błąd, podobno na wszystkich MAX-ach nie działa

Proszę o poradę
  • REKLAMA
  • #4 1498224
    EndriuWspaniały
    Poziom 12  
    genek75 napisał:
    Też mam problem z tym prockiem nie mogę się z nim skomunikować nie wiem co źle robię. Co dopiero zbudowałem programator może zrobiłem jakiś błąd, podobno na wszystkich MAX-ach nie działa

Proszę o poradę

A próbowałeś rozkodować inne radyjko tym programatorem????
  • #5 1498256
    genek75
    Poziom 20  
    Tak SC 202 blaupunkta i też nie ma komunikacji
    Jak podpinałem się do procka w radiu BMW reverse rds to raz była komunikacja a raz nie
    Teraz wyjołem procesor i po podłączeniu w tym programatorze wogule nie ma komunikacji
    Czy może to być spowodowane długim kablem pomiędzy MAX-em a prockiem

Lub nie właściwym rozmieszczeniem elemętów
  • REKLAMA
  • #6 1498272
    paw2501
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Spróbuj uzyc jakiegoś spowalniacza kompa.Moze to pomoże
  • #7 1499111
    DABEK
    Poziom 15  
    GDZIE MOGE ZASSAC MOTOROLA CRAKERA
  • REKLAMA
  • #8 1499869
    genek75
    Poziom 20  
    W domu mam Celerona 2400MHz ale próbowałem w pracy na Celeronie 600MHz i też nie działa
    Wymieniłem Max-a na inną sztukę kondensatory na 1uF i nadal nie działa
    Może mam żle podłączone sam procesor, ma ktoś sprawdzoną aplikację podłączenia tego procka

Pozdrawiam
    Genek
  • #9 1500844
    AWJR1951
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    Patrzac od strony wyswietlacza po lewej stronie ukladu>HD-44790< sa 2 tranzystorki smd pomiedzy tymi tranzystorkami, a tym ukladem jest rezystor 473 smd poniesc go mi pomoglo.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy kompatybilności starych programów DOS do programowania procesorów Motoroli HC05 z systemem Windows XP. Jeden z użytkowników potwierdza, że na XP interfejs Motoroli działa poprawnie, a do programowania używa aplikacji Motorola Craker, która spełnia jego oczekiwania. Inni zgłaszają problemy z komunikacją, szczególnie przy użyciu programatora MAX oraz procesora SC 202, wskazując na możliwe błędy w podłączeniu, długość kabla lub niewłaściwe rozmieszczenie elementów. Sugerowane jest użycie spowalniacza komputera, aby poprawić stabilność komunikacji. Wskazano również na konieczność poprawy połączeń w układzie HD-44790, gdzie usunięcie rezystora 473 SMD między tranzystorami SMD pomogło w rozwiązaniu problemu. Pojawia się pytanie o dostępność programu Motorola Craker. Wskazano, że na różnych konfiguracjach sprzętowych (Celeron 600 MHz i 2400 MHz) problemy z komunikacją nadal występują, co sugeruje, że problem może leżeć w sprzęcie lub konfiguracji połączeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA