logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 40TL 933 - wyszukiwanie kanałów antena+kabel

pakon 16 Lut 2015 13:57 4494 2
REKLAMA
  • #1 14444272
    pakon
    Poziom 2  
    Dostałem moduł CI od moje operatora kablówki.
    Przy wyszukiwaniu kanałów zaznaczyłem - antena- odbiornik znalazł 24 kanały naziemne, funkcja wyszukiwania - kabel - była nieaktywna ( na szaro) - poczytałem, że można zmienić kraj na np. Niemcy - zrobiłem tak, wtedy mogłem zaznaczyć przy wyszukiwaniu- kabel - odbiornik wyszukał wiele kanałów, które dostarcza operator kablówki, ale mam tylko nową listę programów- część powielona z naziemnej + inne.
    Niestety nie mogę jednocześnie zaznaczyć przy wyszukiwaniu - antena + kabel.
    Czy jest możliwość stworzenia i używania jednocześnie programów z naziemnej + to co mam przez CI.
    Odbiornik TV mam podłączony przez kabel ze ściany od gniazda operatora kablówki i jak używałem dekodera "pudełkowego" to zmieniałem tylko źródło i mogłem wybrać czy naziemna czy kablówka.
    A teraz albo naziemna albo ponowne wyszukiwanie i tworzenie nowej listy programów, czy tak to musi być ?
  • REKLAMA
  • #2 14463754
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    pakon napisał:
    Dostałem moduł CI od moje operatora kablówki.

A operator kablowy to...?.
  • #3 14463788
    pakon
    Poziom 2  
    Elpos (lokalna firma)

Wyłączyłem tv na parę godzin (kabel z gniazda elek), potem przy wyszukiwaniu zaznaczyłem - pełne skanowanie - i udało się!
    Tylko nie mam polskich znaków w telegazecie.
REKLAMA