logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmniejszyć ping w Neostradzie do 10 Mb/s w CS:GO?

rudzielec123 16 Lut 2015 15:48 3339 10
REKLAMA
  • #1 14444576
    rudzielec123
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

Jakiś tydzien temu zakupiłem neostrade w opcji do 10 mb. W pierwszy dzień pingi były w okolicach 30-35 teraz są w okolicach 60. Nie sprawia to problemów w przeglądniu stron ani grze online ale tylko do Polskich serwerów. Jednak kiedy chce pograć w CS:GO pingi są w okolicach 100 do 120 co przeszkadza w grze. Jest jakiś sposób na zmniejszenie pingu do pierwotnego stanu?
  • REKLAMA
  • #2 14444613
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    rudzielec123 napisał:
    Jest jakiś sposób na zmniejszenie pingu do pierwotnego stanu?

Podłącz komputer do routera kablem i test, jak taki sam ping to go nie zmiejszysz.
  • REKLAMA
  • #3 14445098
    rudzielec123
    Poziom 9  
    bogiebog napisał:
    rudzielec123 napisał:
    Jest jakiś sposób na zmniejszenie pingu do pierwotnego stanu?

Podłącz komputer do routera kablem i test, jak taki sam ping to go nie zmiejszysz.

Cały czas siedze na kablu
  • #4 14446427
    SmartBug
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Pisać reklamacje i pisma do Urzędu Komunikacji Elektronicznej.
  • #5 14447964
    Rognor
    Poziom 24  
    Ocena: 115
    UKE nie pomoże, stabilizator i widełki są zaakceptowane przez UKE.

rudzielec123 napisał:
    Jakiś tydzien temu zakupiłem neostrade (...) Jest jakiś sposób na zmniejszenie pingu do pierwotnego stanu?
    Ponowna stabilizacja łącza, a za tydzień będziesz mieć powtórkę. Jedyna (mało) realna metoda to cięcie ręczne. Stabilizator często stara się zaczynać od zwiększenia przeplotu (interleaved), szczególnie tam gdy niestabilność nie jest duża (a gdy jest to tnie synchronizację coraz mocniej). Tutaj w teorii można by uciąć mocno synchronizację czyli też prędkość (żeby się nie zbliżać do poziomów granicznych), niektórzy technicy mają taką możliwość, ale szansa, że się do nich dostaniesz jest minimalna.
  • #6 14447983
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Sprawdź instalację telefonicznych kabli w domu. filtry adsl są ?
    Pokaż ADSL status z routera.
  • REKLAMA
  • #7 14450259
    SmartBug
    Poziom 18  
    Rognor napisał:
    UKE nie pomoże

Jak jest przeciążona centrala permanentnie np. przez rok i operator nic z tym nie robi by problem wyeliminować to wtedy warto napisać o tym do UKE. ;)
    Ale trzeba mieć na uwadze, że za sam akt posiadania wysokich pingów UKE nie podejmie interwencji. Trzeba także w zrzutach ekranowych udowodnić, że przepustowość łącza jest poniżej "widełek" jakie daje orange czyli poniżej 1 Mbiata. Jeśli masz taki ping to za pewne przepustowość możesz mieć niższa wtedy niż ten wspomniany przeze mnie 1 mbit.
    Inaczej sytuacja ma się jeżeli ten ping taki wysoki masz również wiczorem w takich godzinach jak np. teraz.
  • #8 14457996
    rudzielec123
    Poziom 9  
    Jeszcze jedno pytanko panowie bo nie chce mi sie nowego tematu zakładać dlaczego moja prędkośc jest mniejsza od tej dostępnej? Jak zmniejszyć ping w Neostradzie do 10 Mb/s w CS:GO?
  • #9 14458637
    Rognor
    Poziom 24  
    Ocena: 115
    To są obliczenia routerów, zwykle niedokładne, choć w twoim przypadku dokładność jest duża (choć tłumaczenie jest złe, ta "szybkość" to realnie "synchronizacja"). Jednak stabilizator już obciął synchronizację na 6144 (i podniósł pingi) i patrząc na ilość błędów (w tym UAS) pewnie będzie ciął dalej (pingi pewnie zostawi w spokoju, bo delay-e już są bardzo wysokie).
  • REKLAMA
  • #10 14458992
    rudzielec123
    Poziom 9  
    Rognor napisał:
    To są obliczenia routerów, zwykle niedokładne, choć w twoim przypadku dokładność jest duża (choć tłumaczenie jest złe, ta "szybkość" to realnie "synchronizacja"). Jednak stabilizator już obciął synchronizację na 6144 (i podniósł pingi) i patrząc na ilość błędów (w tym UAS) pewnie będzie ciął dalej (pingi pewnie zostawi w spokoju, bo delay-e już są bardzo wysokie).

To prawda że nie można wyłaczyc routera przed ukończeniem tej stabilizacji? Bo dzisiaj prądu brakło a słyszałem ze jeśli sie wyłączyc router to wszystko od nowa.
  • #11 14471297
    SmartBug
    Poziom 18  
    Jedni mówią, że nie można. Jednak ja uważam, że można. Byle by tylko się nie bawić i nie włączać i wyłączać go np. co 30 sekund. :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wysokim pingiem w grze CS:GO po zakupie Neostrady o prędkości do 10 Mb/s. Początkowo ping wynosił 30-35 ms, ale wzrósł do 100-120 ms, co wpływa na jakość gry. W odpowiedziach sugerowane są różne metody poprawy sytuacji, takie jak podłączenie komputera bezpośrednio do routera kablem, sprawdzenie instalacji kabli telefonicznych oraz użycie filtrów ADSL. Wskazano również na możliwość reklamacji do Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE) w przypadku długotrwałych problemów z pingiem, jednak podkreślono, że UKE nie podejmie interwencji bez dowodów na niską przepustowość łącza. Dodatkowo, poruszono temat stabilizacji łącza i wpływu na synchronizację oraz ping.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA