logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo 3000N100 - Porty USB rozłączają urządzenia, jak to naprawić?

biznesstig 19 Lut 2015 21:02 663 2
REKLAMA
  • #1 14456723
    biznesstig
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Posiadam laptopa Lenovo 3000 N100 . Od dłuższego czasu ma problem z rozłączającymi się portami USB. Żeby to bardziej wytłumaczyć posłużę się przykładem. Korzystanie z myszki podłączonej do laptopa jest w moim przypadku nie możliwe...Komputer przez chwilę widzi a nawet instaluje sterowniki i nagle rozłącza i koniec. Podobnie jest z pendrivem laptop czyta i znika (słuchać co chwilę w głośnikach głupiejący komunikaty systemu o podłączonym i odłączonym urządzeniu i tak w kółko). Zauważyłem tylko jedną możliwość zgrania jakiegoś pliku z nośnika. Jeśli od razu wejdę na urządzenie i zacznę coś zgrywać nie odłączy zasilania i wszystko przebiegnie pomyślnie.

Czy ktoś borykał się z takim problemem i posłuży swoją radą co powinienem zrobić po kolei ?

Z góry dzięki za wszelaką pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 14456930
    tomek-1301
    Poziom 12  
    Miałem podobnie. Sprawdź czy mostek południowy się nie nagrzewa. W moim przypadku pomogło dołączenie heatpipe do chłodzenia który odbierał ciepło od mostka i jednocześnie go dociskał.
    Jeśli się nie nagrzewa, zainstaluj jeszcze raz sterowniki chipsetu.
  • #3 14456995
    biznesstig
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki do chipsetu i to samo. Jeśli chodzi o grzebanie w laptopie to się nie nadaje :) Jedynie programowo coś pozmieniać itp
REKLAMA