logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd wykrywania karty Gold Galaxy na porcie LPT - jak to naprawić?

polo3 17 Maj 2005 00:01 1242 6
REKLAMA
  • #1 1499391
    polo3
    Poziom 2  
    Mam problem podczas próby kasowania Flasha karty Gold Galaxy wykakuję bład Nie znaleziono urządzenia na porcie LPT co mam zrobić żeby działało dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1499437
    _POCk_ee
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    czesc
    wiec masz programator FunProg'a
    sprawdz czy masz dobrze ustawiony port
    i jeszcze napisz jakiego programu uzywasz??
  • REKLAMA
  • #3 1499487
    polo3
    Poziom 2  
    mam programator PHEONIX- FUNPROG w FunMagic wybieram apollo Lpt1
  • #4 2061713
    Facio
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Mam taki sam problem, posiadam programator FUNPROG i uzywam FunMagic, nawet wylaczalem juz opcje APOLLO i ciagle nie znajduje programatora. Moze ktos ma programik do obslugi bardzo prostego programatorka FUNPROG, bede wdzieczny.
  • REKLAMA
  • #5 2062567
    Bonifacy
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Cytat:
    Mam taki sam problem, posiadam programator FUNPROG i uzywam FunMagic, nawet wylaczalem juz opcje APOLLO i ciagle nie znajduje programatora. Moze ktos ma programik do obslugi bardzo prostego programatorka FUNPROG, bede wdzieczny.

Posiadasz FunProg /Phoenix czy sam funprog ? jak ro pierwsze to czy przełączyłes zworki na PR2 ? jak tak to w czasie wykrywania flasha przez funmagić wyciągnij karte i szybko ją włóż do programatora (czasami pomaga)

PS. nie sugeruj się wyzszymi wypowiedziami bo sa troche niewartościowe ;) :D i czy tez chcesz zaprogramowac Goldke FunProgiem ? czy masz karte FUN
  • REKLAMA
  • #6 2064609
    Facio
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Juz jest OK, poniewaz probowalem zapakowac GoldCard funprog'iem. Wczoraj kupilem funke5 i poszlo bez bolu:) Dzieki.
  • #7 2076085
    drajmer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Kartę Goldcard programuje się programatorem JDM ISO ( Flash ) i Phoenix ( eeprom ).

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu "Nie znaleziono urządzenia na porcie LPT" podczas próby kasowania pamięci Flash karty Gold Galaxy za pomocą programatora podłączonego do portu LPT. Użytkownik korzysta z programatora FunProg/Phoenix oraz oprogramowania FunMagic, wybierając w nim port Apollo LPT1. Wskazano konieczność sprawdzenia poprawności ustawień portu LPT oraz ewentualnej zmiany zworki PR2 w programatorze. Zalecane jest szybkie włożenie karty do programatora w trakcie wykrywania flasha przez FunMagic. W dyskusji podkreślono, że kartę Goldcard należy programować programatorem JDM ISO dla pamięci Flash oraz Phoenix dla pamięci EEPROM. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez zakup programatora Funke5, który umożliwił bezproblemowe zaprogramowanie karty Gold Galaxy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA