logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Call of Duty 2 - błąd niezgodności na Windows 7 podczas instalacji

wishoOtEk 23 Lut 2015 10:41 15747 4
REKLAMA
  • #1 14468197
    wishoOtEk
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam.
    Otóż chciałem sobie pograć w klasyka ze znajomymi. Posiadam oryginalną kopię gry.
    Chodzi o Call of Duty 2 (załącznik cod2pudelko). Wkładam płytę i pierwszy błąd, który się pojawia na moim Windows 7, to coś z niezgodnością (załącznik komunikat). Gdy klikam uruchom program wyskakuje błąd (załącznik komunikat 2) i w ogóle autorun.exe nie rusza, więc otwieram płytę PPM i uruchamiam aplikacje setup.exe. Super śmiga. Wpisuję sobie CD-Keya i zaczyna się instalacja, po czym zostaje w tym momencie (patrz załącznik cod2blad).

Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem? Naprawdę zależy mi na tym, aby mi odpaliła ta gra.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Call of Duty 2 - błąd niezgodności na Windows 7 podczas instalacji komunikat2.png (24.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Call of Duty 2 - błąd niezgodności na Windows 7 podczas instalacji komunikat.png (330.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Call of Duty 2 - błąd niezgodności na Windows 7 podczas instalacji cod2pudelko.jpg (75.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Call of Duty 2 - błąd niezgodności na Windows 7 podczas instalacji cod2blad.png (24.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14468271
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    W skrócie:
    1. Zainstaluj grę w trybie zgodności z Windows XP SP3, uprzednio ustawiając uprawnienia administratora.
    2. Zainstaluj biblioteki DirectX 9.0c
    3. Zainstaluj Patch 1.3
    http://www.callofdutyview.net/downloads/cod2-13/
    4. Ustaw uprawnienia administratora dla pliku CoD2SP_s.exe i uruchamiaj ją w trybie zgodności z Windows XP SP3.

Tutaj pełny sposób uruchamiania w wersji angielskiej.
    Spoiler:
    1) Right-click > Open on the drive containing the CoD2 DVD)

2) Select setup.exe > Right Click > Properties > Compatibility and set compatibility mode for Windows XP SP3. In privilege Level put the check on "Run this program as an administrator". Apply, doublke click on setup.exe and install the game.

3) Download and Install DirectX 9.0c (Right Click and Run as administrator).

4) Download and Install the Call of Duty 2 Patch 1.3

5 Locate the Call of Duty 2 folder (C:Program Files (x86)ActivisionCall of Duty 2), select CoD2MP_s.exe > Right Click > Properties > Compatibility and set compatibility mode for Windows XP SP3. In privilege Level put the check on "Run this program as an administrator". Do the same for CoD2SP_s.exe and click Apply.
  • REKLAMA
  • #3 14475292
    wishoOtEk
    Poziom 9  
    Tak też uczyniłem, lecz przy instalacji ciągle się zatrzymuje na etapie ''Usuwanie aplikacji''.
    Jest możliwe, że jakiś wpis w rejestrze pozostał albo coś, że to usuwa aplikację zamiast ją wgrywać? Patch 1.3 to podstawa.

Płyta w napędzie po jakimś czasie po prostu przestaje się kręcić.

Call of Duty 1 działa bez zarzutu. Tak dla informacji.

Dzięki za podpowiedzi, tylko instalacja dalej stoi w miejscu. :/
    Edit:
    Witam ponownie.
    Po dłuższym zostawieniu tej instalacji wyskakują następujące komunikaty:

Czy to może być spowodowane przez płytę?
    Moderowany przez swiercm:

Posty scaliłem. Proszę, byś w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień".

• REKLAMA
  • #4 14475352
    misiakr
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Może być, że płyta już jest stara i pełno błędów w plikach
  • #5 14475382
    wishoOtEk
    Poziom 9  
    Spróbuję skopiować dane z płyty na dysk i wtedy spróbować raz jeszcze zainstalować.
    Zobaczymy, czy to pomoże.

Edit:

A więc tak. Pomogło zwykłe kopiowanie zawartości płyty na dysk, po czym zainstalowałem w sposób, który podał użytkownik @swiercm, czyli jako administrator w trybie zgodności Windows XP SP 3 (poprzez włączenie setup.exe). Wszystko chodzi i działa prawidłowo.

Widocznie coś z płytą jest nie tak, w sumie ma swoje lata.

Pozdrawiam.
REKLAMA