logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinAVI Video Converter 11 nie działa poprawnie na Windows 8.1 Pro 64Bit

jarusz85 23 Lut 2015 20:32 954 2
REKLAMA
  • #1 14470209
    jarusz85
    Poziom 18  
    Ocena: 111
    Witam kolegów.
    Na wstępie chcę poinformować że wymienione systemy Windows i oprogramowanie są całkowicie legalne i licencje osobiście zakupiłem.
    A więc do sedna problemu.
    Kilka tygodni temu w promocji zakupiłem licencję na program WinAVI Video Converter 11.
    W ofercie było że jest kompatybilny z systemami 32 i 64Bit.
    Zainstalowałem go na lapku W7 Ultimate 64Bit i jest "cudnie".
    Program zainstalował się w folderze "Program Files" gdzie jest również folder "Program Files x86", jednym słowem 64Bit-y.
    Pod siódemką nie mam z tym programem żadnych problemów :)

Postanowiłem go zainstalować na duuuużo lepszej maszynce PC z systemem W 8.1 Pro 64Bit.
    Instalacja przebiegła jak najbardziej prawidłowo ale po odpaleniu i próbie czegokolwiek przekonwerterowaniu zaczęły się "schody".
    Program zainstalował się w folderze "Pliki programów (x86)" gdzie obok jest folder "Program Files" dla 64Bit, jednym słowem nie w 64 a w 32Bit.
    Odinstalowywanie i ponowne instalowanie (oczywiście restarty i czyszczenie rejestru) nic nie dają, nadal się pcha w "Pliki programów (x86).

Dałem sobie z tym spokój bo może taka "uroda" tego programu.
    Problem polega na tym że nie mogę nic przekonwerterować bo wywala mi błąd "appcrash".
    Program odpala normalnie ale kiedy wskażę plik do "edycji" wywala mi takie coś jak na screenach.
    W necie szukałem tematów odnośnie błędu "appcrash", wszystko jest pod W7 ale to nie ważne, kombinowałem według niektórych porad ale na W8.1 Pro i system mnie informuje że (nie pamiętam dokładnie ale nie może tego zastosować wobec tego pliku".
    Dwa tygodnie temu napisałem w tej sprawie do support-u producenta oprogramowania i do dzisiaj cisza, nawet echo nie odpowiada. WinAVI Video Converter 11 nie działa poprawnie na Windows 8.1 Pro 64Bit WinAVI Video Converter 11 nie działa poprawnie na Windows 8.1 Pro 64Bit

Antywirus ESET 64Bit
  • REKLAMA
  • #2 14483645
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    To, że aplikacja jest kompatybilna z windowsem x64 nie oznacza, że jest aplikacją 64-bitową. Dlatego też instaluje się ona w folderze dla aplikacji 32-bitowych.

Jeśli jest problem z plikiem *.dll, możliwe, że blokuje go antywirus. Spróbuj go wyłączyć.

Skoro tak mało jest wiadomości w googlach na jej temat, może to oznaczać o jej słabnącej pozycji. Prywatnie sam bym napisał do firmy o zwrot pieniędzy.
  • #3 14491455
    jarusz85
    Poziom 18  
    Ocena: 111
    Z tego programu jestem bardzo zadowolony, spełnia moje oczekiwania.
    Na wspomnianym systemie W7 64bit działa bezbłędnie od kilku miesięcy.
    Przed zakupem licencji testowałem go przez kilka miesięcy (może w nie całkiem legalny sposób) i dlatego podjąłem decyzję o zakupie legalnej licencji.
    Na tym W8 mam tylko problemy, z antywirusem również kombinowałem i efekt bez zmian.
    Mam pewne podejrzenia że system W8 sfiksował ponieważ mam dziwny problem również z jednym z dysków i zniknęły wszystkie punkty przywracania.

Tutaj jest ten temat Link

Przed dokładnym sprawdzeniem dysku programem MHDD chciałem przywrócić system do dnia z przed tego dziwnego komunikatu i okazało się że nie ma żadnego punktu przywracania chociaż opcja nie jest wyłączona i kilka dni temu były.

Skanowałem system swoim antywirusem i innymi online, programami mal/adware i nic nie wykazało że coś złapałem.

Zaraz na moim starym dysku postawię W8.1 Pro 64 zainstaluję ten program i zobaczymy co będzie z tym dyskiem.

Edit:

Postawiłem system od nowa na innym dysku SSD i wszystko "śmiga" jak powinno.
    Tak więc wygląda że faktycznie winda mi się "zwaliła", zniknął problem z dyskiem :D
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2995718.html#14484984

Przez weekend pomęczę kompa i dam znać.

Edit:

Jak wspomniałem wcześniej zainstalowałem system W8.1 Pro x64 na innym dysku.
    Oczywiście wszystkie sterowniki podzespołów komputera i urządzeń zainstalowanych.
    Testowałem do dzisiaj do godziny 16-tej i żadnych problemów z programem WinAVI Video Converter nie ma, program działa jak powinien.

Zainstalowałem system od nowa na dysku SSD na którym były problemy z Windowsem, wszystko co niezbędne zainstalowałem i parę godzinek jeszcze testowałem.

Wszystko jest dobrze jak powinno.

Tylko jeden wniosek mi się nasuwa, system musiał być uszkodzony skoro teraz jest wszystko ok.

Dziękuję za uwagę i sugestie.
    Moderowany przez swiercm:

Posty scaliłem. Proszę, byś w przypadku aktualizacji informacji używał opcji "Zmień".

WinAVI Video Converter 11 nie działa poprawnie na Windows 8.1 Pro 64Bit
REKLAMA