logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Program do zadalnego zarządzania drukarkami sieciowymi

adiz 26 Lut 2015 16:01 2376 6
REKLAMA
  • #1 14480083
    adiz
    Poziom 11  
    Witam;
    Poszukuję programu do zdalnego zarządzania drukarkiami i urządzeniami drukującymi sieciowymi, które są w różnych lokalizacjach/oddziałach np. kraków, warszawa itp. Program który powiadomi mnie o kończących się materiałach eksploatacyjnych, ilość wydrukownych stron, oraz o ewentualnych alertach/problemach typu zacięcie papieru itp. Testowałem HP Web JetAdmin lecz niestety nie instaluje się na wszystkich windowsach, zastanawiam się nad Print Audit Manager - może ma ktoś jakieś opinie na jego temat lub proszę o inne propozycje.
    Dzięki!
  • REKLAMA
  • #2 14481198
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 122
    Pytanie czy potrzebujesz taki soft za free czy jesteś skłonny płacić . Jakich producentów sprzęt chcesz monitorować?
  • REKLAMA
  • #3 14482423
    adiz
    Poziom 11  
    Jestem skołonny zapłacić. Sprzęt niestety jest różnych marek - ricohy, hp, lexmarki, samsungi, minolty, kyocery - także chyba z każdego po trochu.
  • REKLAMA
  • #4 14490848
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 122
    Hmm. Jednym programem może być ciężko ogarnąć taki miszmasz. Z darmowych prawie każdy producent ma coś w ofercie i o ile takim programem sprzęt innego producenta zobaczysz o tyle zaraportowanie usterki lub zamówienie tonera albo podanie licznika wydrukowanych stron może być niewykonalne. Z tych co słyszałem to:
    HP-HP WebJetAdmin
    Lexmark- MarkVision
    Xerox- Centre Ware Web
    Oki- PrintSupervision
    Samsung- Sync Thru Admin
    Z takich co obsługuje wielu vendorów to np JetAdvice ale to już płatny.
  • REKLAMA
  • #5 14491114
    Kamilos130
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Panowie a coś do RICOHa jest?
  • #6 14491810
    suchy18
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Wszystkie twoje wymagania spełni Print Audit i Print fleet

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do zdalnego zarządzania drukarkami sieciowymi w różnych lokalizacjach, który informowałby o kończących się materiałach eksploatacyjnych, liczbie wydrukowanych stron oraz problemach, takich jak zacięcia papieru. Testował HP Web JetAdmin, ale napotkał problemy z instalacją na różnych systemach Windows. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym Print Audit Manager oraz Print Fleet, które spełniają wymagania użytkownika. Wskazano również na programy specyficzne dla różnych producentów, takie jak MarkVision dla Lexmark, CentreWare Web dla Xerox, PrintSupervision dla Oki, oraz SyncThru Admin dla Samsunga. Użytkownik potwierdził, że sprzęt, który chce monitorować, pochodzi od różnych producentów, w tym Ricoh, HP, Lexmark, Samsung, Minolta i Kyocera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA