Od kilku tygodni coś dziwnego dzieje się z systemem. Objawy (nie wiem czy przyczyna jest wspólna):
- problem z pobieraniem plików - np. Chrome pokazuje okno z pytaniem o zapis pliku dopiero jak zabuforuje go całego. Tzn. klikam na link, czekam, czekam, pojawia się okno zapisu, klik i od razu np. 100mbMB zapisane.
- nie działa większość wideo playerów. Film nie odtwarza się, lecz ciągle trwa buforowanie. Zaczyna odtwarzanie chyba dopiero jak zabuforuje cały (nie wszędzie tak działa). Próbowałem reinstalować flasha, bez efektu.
- przestał się uruchamiać Adobe Acrobat (klikam i nic się nie dzieje)
- przy próbie instalacji NOD wyskakuje błąd "Wystąpił problem z tym pakietem Instalatora Windows. Nie można uruchomić biblioteki DLL wymaganej do przeprowadzenia instalacji."
- przy próbie instalacji Malwarebytes Antimalware wyskakuje błąd "Nie można uruchomić pliku w folderze tymczasowym. Instalacja przerwana. Błąd 5: Odmowa dostępu", udało się go wgrać dopiero w trybie awaryjnym (wykrył jakiegoś Trojan.Proxy, ale podobno usunięty)
System: W8.1 x64
Jakieś sugestie? Za wszelką cenę chciałbym uniknąć reinstalacji systemu..
- problem z pobieraniem plików - np. Chrome pokazuje okno z pytaniem o zapis pliku dopiero jak zabuforuje go całego. Tzn. klikam na link, czekam, czekam, pojawia się okno zapisu, klik i od razu np. 100
- nie działa większość wideo playerów. Film nie odtwarza się, lecz ciągle trwa buforowanie. Zaczyna odtwarzanie chyba dopiero jak zabuforuje cały (nie wszędzie tak działa). Próbowałem reinstalować flasha, bez efektu.
- przestał się uruchamiać Adobe Acrobat (klikam i nic się nie dzieje)
- przy próbie instalacji NOD wyskakuje błąd "Wystąpił problem z tym pakietem Instalatora Windows. Nie można uruchomić biblioteki DLL wymaganej do przeprowadzenia instalacji."
- przy próbie instalacji Malwarebytes Antimalware wyskakuje błąd "Nie można uruchomić pliku w folderze tymczasowym. Instalacja przerwana. Błąd 5: Odmowa dostępu", udało się go wgrać dopiero w trybie awaryjnym (wykrył jakiegoś Trojan.Proxy, ale podobno usunięty)
System: W8.1 x64
Jakieś sugestie? Za wszelką cenę chciałbym uniknąć reinstalacji systemu..