Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi Outlander II - trudności z odpalaniem zimnego silnika

djdaro76 26 Feb 2015 19:58 5532 4
Relpol
  • #1
    djdaro76
    Level 2  
    Witam wszystkich forumowiczów.

    Posiadam Mitsubishi Outlander 2007 2.0 DiD.

    Od pewnego czasu pojawił się problem z odpalaniem na zimnym silniku. Robi takie wrażenie jakby nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa. Kręci i nie może zaskoczyć.

    Próbując to rozwiązać, pomyślałem, że mogą to być świece. Jednak okazało się, że świece są w porządku, lecz pomimo tego wymieniłem je na nowe. Problem nie zniknął.

    Kolejny krok to wymiana przekaźnika podgrzewania świec. Problem dalej istnieje.
    Udałem się więc do "specjalisty", który sprawdzając to na komputerze wgrał mi nowe mapy startowe i ustawił większą dawkę startową. Po tym wszystkich zmianach i naprawach nic się nie zmieniło. Wtedy mechanik stwierdził, że na pewno jest to wina pompy paliwa. Zakupiłem pompę paliwa i ją wymieniłem.

    Jednak jak się pewnie domyślacie, problem nie zniknął :)

    Może ktoś z Was miał już taki problem i wie jak to rozwiązać.

    Dzięki z góry za odpowiedzi,
    Daro.
  • Relpol
  • #2
    Ireneo
    Level 42  
    Akumulator w jakim stanie?Odpowiedź-kręci nic nie mówi.
    Świece w porządku ale czy grzeją?
  • #3
    djdaro76
    Level 2  
    Akumulator nowy, swiece są nowe ale czy prąd na nie idzie to nie wiem :)
    Pisząc kręci mam na myśli że rozrusznik kręci jak głupi a samochód łapie dopiero po 10-15sec.
  • #4
    robert_d_g
    Level 23  
    Silnik VAG-a niech fachowcy "rzucą okiem" w parametry rzeczywiste nie patrząc na emblemat 3 diamentów ;-)
  • #5
    djdaro76
    Level 2  
    Witam
    Po długich poszukiwaniach problemu i wymianie wielu czesci co było nie potrzebne.
    Okazało się że to czujnik położenia wałka.


    Pozdrawiam wszystkich