logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 5542G - brak obrazu, dysk i wentylator działają, co robić?

gumiarz 28 Lut 2015 20:02 1089 4
REKLAMA
  • #1 14487282
    gumiarz
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam

kupiłem nie dawno laptopa firmy Acer Aspire 5542G ,używanego w 100% był sprawny tak pisał gościu na allegro ,pochodził bodajrze parę dni i do tego czasu brak reakcji na włączenie się lapka po włączeniu zasilacza świeci, uruchamiam laptop nie ma obrazu na LCD,dysk pracuje ,wentylator kreci a potem przestaje chodzi za chwile ,nie mam pojęcia co może być za przyczyna ,wiec proszę o poradę jeśli ktoś już miał podobny problem ??
  • REKLAMA
  • #2 14487444
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1539
    gumiarz napisał:
    nie mam pojęcia co może być za przyczyna ,wiec proszę o poradę jeśli ktoś już miał podobny problem ??

Kupiłeś uszkodzoną płytę.
    Prawdopodobnie grafika do wymiany, wymaga to potwierdzenia w warunkach serwisowych.
  • REKLAMA
  • #3 14487601
    gumiarz
    Poziom 12  
    myslałem ze to wina CPU ,dlatego nie ma obrazu sprawdziłem też pod wejscie VGA bez skutecznie to samo ale wcześniej było dobrze sprawował się doskonale
  • REKLAMA
  • #4 14487927
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Przyczyn może być wiele - od niestykającego dobrze modułu ram do uszkodzenia północy lub grafiki.
    Popraw/przeczyść ramy (jak masz 2 kości to sprawdź na jednej i drugiej osobno), jak masz taką możliwość podmień procesor, odłącz zbędne urządzenia (dysk, napęd) i sprawdź.
    Więcej domowymi sposobami raczej nie sprawdzisz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 14488986
    gumiarz
    Poziom 12  
    zrobiłem tak jak opisałeś pamięć ram podpiełem mam dwie kości po 1GB Ramu,przemieniłem wyżej płyta główna jest już na wierzchu wymontowana z laptopa nie wiem czemu wentylator staje po 2 sekundach procek się nagrzewa i co za tym idzie inne podzespoły się będą grzały aby nic się nie popsuło na szybkiego wyciągam zasilanie od płyty głównej nie wiem chyba oddam do serwisu bo się poddaje próbowałem już pod wejście VGA ,nie ma obrazu też spróbuje jeszcze z tym procesorem mam tu procesor AMD Athlon II X2 M300 ,może on cos szwankuje przez to nie działa cały laptop hmm ,jakieś porady były by dla mnie cenne pozdrawiam
REKLAMA