LG HX 906 w związku z majsterkowaniem przy swoim kinie domowym LG HX906 odświeżam stary post, w którym ktoś kiedyś zapytał o kody serwisowe i nie doczekał się odpowiedzi. Kupiłem kilka egzemplarzy, które wydawały się niesprawne inaczej aby z nich zmontować jeden sprawny. Były wśród nich modele z wyjściem na głośniki 5.1 (HX906SBN) i 9.1 (HX906PX). Ostatecznie okazały się wszystkie niesprawne tak samo: miały uszkodzoną płytę główną. Zakupiłem w serwisie za ponad 200 zł płytę główną, która okazała się mieć takie same oznaczenia i elementy do podłączenia w systemach 5.1 i 9.1. Zakupiona płyta główna okazała się mieć następujące ustawienia kodów serwisowych: OP0-91, OP1-56, OP2-30, OP3-92, OP4-00, OP5-BF. Okazało się, że płyta z takimi ustawieniami prawidłowo działa w systemie 5.1, natomiast w systemie 9.1 działa, ale kanały wyjść na głośniki są kompletnie pomieszane. Ostatnio udało mi się zakupić jednostkę centralną do kina 9.1, (HX906SX) z której sczytałem ustawienia kodów serwisowych które są następujące: OP0-91, OP1-78, OP2-30, OP3-C3, OP4-00, OP5-80.
Myślę, że te informacje mogą się okazać cenne dla użytkowników tych urządzeń.
Myślę, że te informacje mogą się okazać cenne dla użytkowników tych urządzeń.