logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Nokia Lumia 530 z Windows Phone 8.1 kupioną w Orange?

valstus 07 Mar 2015 18:53 2403 6
REKLAMA
  • #1 14509343
    valstus
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Witam posiadam nokie lumie 530 z windows phone 8.1,którą kupiłem w salonie orange chciałbym sobie odblokować ją narazie nie mogę zawiele na niej zrobić , za każdym razem gdy zrobie hardreset aplikacjie orange powracają

Co zrobić wobec tego? czy istnieje jakiś soft do tego? mógłby mnie ktoś przeprowadzić przez ten proces, uchylic rąbka tajemnicy?

Pozdrawiam Valstus
  • REKLAMA
  • #2 14509438
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    aplikacje od operatora są w zawarte w ROMie więc usunąć ich nie możesz i dlatego po każdym resecie system instaluje pre-instalowane programy. Możesz wrzucić czysty polski ROM
    http://www.windowsmania.pl/romy-395/
  • REKLAMA
  • #3 14509474
    valstus
    Poziom 21  
    czy wybrać tą zawartość rom
    http://www.windowsmania.pl/romy-395/%5Blumia-...nim%5D-02060-00000-15053-24003-cv-z-pl-19665/
    czy wtedy odblokuje ją ? jak narazie gdy ściągłem aplikacjie z rozszerzeniem xap to nie pozwala mi jej zainstalować , niektórzy twierdzą że trza ją odblokować developersko, sam już niewiem co zrobić.

JAK I CZYM TO WRZUCIĆ ??? domyślam się że potrzebny jest kabel>?

Czy mógłby kolega napisać co ztym plikiem pokoleji zrobić jak ociemniałemu? :D

Pozdrawiam valstus
  • REKLAMA
  • #4 14509550
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    może kolega zacznie od przeczytania tematu i poradnika zamiast bajki po sieci zebrane opowiadać. kabla też nie masz?
  • REKLAMA
  • #6 14509773
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2081
    Kolego udaj się do serwisu bo czytając o co pytasz to szybciej uszkodzisz telefon nim zrobisz to co chcesz.
  • #7 14515669
    valstus
    Poziom 21  
    Wykonuje wszystko zgodnie z instrukcją jednak uruchamiając NOKIA Care Suite wyskakuje po próbie uruchomienia "Product support tool For Store 5" jest cos takiego jak na obrazku .

Jak odblokować Nokia Lumia 530 z Windows Phone 8.1 kupioną w Orange?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający telefon Nokia Lumia 530 z systemem Windows Phone 8.1, zakupiony w sieci Orange, poszukuje sposobu na odblokowanie urządzenia, ponieważ po każdym hard resecie aplikacje operatora powracają. Odpowiedzi sugerują, że aplikacje te są wbudowane w ROM i nie można ich usunąć bez wgrania czystego ROM-u. Użytkownik pyta o możliwość wgrania polskiego ROM-u oraz o potrzebny sprzęt, w tym kabel USB. Wskazówki dotyczące użycia Nokia Care Suite oraz ryzyka uszkodzenia telefonu podczas samodzielnych prób odblokowania również zostały poruszone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA