Zacznijmy od tego że prostowanie pinów w gnieździe karty CF to nie jest dobry pomysł bo są one wykonane z dosyć kruchego stopu i wyprostowane mogą pęknąć nawet pod niewielkim naciskiem. Po drugie nie wymienia się całej listwy tylko pojedyncze, uszkodzone szpilki chyba że demolka jest całkowita, ale to się rzadko zdarza. Niestety tak do wymiany całej listwy jak i pojedynczych pinów trzeba mieć konkretny sprzęt ( i części !) więc w warunkach amatorskich taka naprawa byłaby trudna, albo wręcz niemożliwa
Koszt naprawy to już w zależności od serwisu. Przeciętnie w modelu 300D to będzie 50zł za pierwszą sztukę i po 20zł za następne.
Aparat leżał wiele miesięcy w szafie, bo nie miałem sprawnej baterii, obiektywu i karty pamięci. W końcu kupiłem wszystko naraz, a i tak nie mogę korzystać. No nic, dziękuję i jak to jest tutaj w zwyczaju rozdaję punkty i zamykam.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.