logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio SVF152A29M - Wymiana klawiatury w SONY VAIO.

martinezz81 10 Mar 2015 19:13 6015 4
REKLAMA
  • #1 14517893
    martinezz81
    Poziom 10  
    Witam panowie,

mam nie lada problem, mianowicie: posiadam laptopa sony vaio SVF152A29M i zalałem klawiaturę... :(

chciałbym ją wymienić lecz za cholerę nie wiem jak :| tzn rozebrałem lapka a klawiatura jest zgrzewana do obudowy?!?!? o co kaman ? W sprzedaży są klawiatury do tego modelu lecz żaden sprzedawca nie umie mi powiedzieć jak ją wymienić :(

Wymieniałem już nie jedną klawiaturę w ASUS, DELL, ACER, TOSHIBA a tu z SONY "mur" którego nie umiem przeskoczyć. Proszę o pomoc.

Dziękuje

Sony Vaio SVF152A29M - Wymiana klawiatury w SONY VAIO.
  • REKLAMA
  • #2 14517974
    kajt55
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    Pod baterią masz dwie śruby oraz jedną pomiędzy nimi troszkę wyżej, powyżej krańca baterii.
    Po tej czynności na środku miejsca po baterii masz biały kliczek, wciśnij go mocno np. śrubokrętem, a wcześniej otwórz laptopa abyś nie uszkodził matrycy. Powidzenia
  • REKLAMA
  • #3 14517986
    martinezz81
    Poziom 10  
    kajt55 napisał:
    Pod baterią masz dwie śruby oraz jedną pomiędzy nimi troszkę wyżej, powyżej krańca baterii.
    Po tej czynności na środku miejsca po baterii masz biały kliczek, wciśnij go mocno np. śrubokrętem, a wcześniej otwórz laptopa abyś nie uszkodził matrycy. Powidzenia

Klawiatura jest stałym elementem górnej części/pokrywy laptopa.
  • REKLAMA
  • #4 14518012
    kajt55
    Poziom 14  
    Ocena: 40
    Przepraszam, lecz opisałem inny lecz podobny model.
  • #5 14673087
    jarmis
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Mam podobny problem czy udało się komuś wymienić klawiaturę. Dziwne jest że można dostać tylko klawiaturę a nie cały palmrest
REKLAMA