logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S4 GT-9295 Activ Głuche połączenia po aktualizacji

dyzio121193 24 Mar 2015 08:28 1719 9
REKLAMA
  • #1 14556510
    dyzio121193
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Witam, od wczoraj posiadam wyżej wymieniony telefon. Gdy na starym telefonie porządkowałem dane i kontakty żeby przełożyć kartę pamięci i sim skorzystałem z tego czasu i na S4 włączyłem aktualizacje najpierw zaktualizowało sie około 150mb telefon sie włączył i wszystko działało ,,wszystko'' potem ściągło sie ok 800 mb też ,,wszystko,, działało i na koniec zostało pobrane ponad 900mb telefon sie wyłączył zainstalował sobie aktualizacje włączył się i tak samo jak wcześniej ,,wszystko działało,, Zaznaczam wszystko ponieważ nie sprawdziłem bo nie miałem jeszcze w nim karty SIM(gdyż była w starym telefonie) czy działa głośnik i czy mnie słychać. Aktualnie w nowym telefonie jest Android 5.0.1, na początku weszłem w menu serwisowe do testu podzespołów posprawdzałem wszystko i działa, nagrywałem mikrofonem i działa więc tak jak mówię wszystko dziala podzespoły aplikacje itp. Ale po odebraniu połączenia bądź jego wykonaniu ani ja ani druga osoba sie nie słyszymy.
    A teraz co już zrobiłem:
    Od razu przywróciłem do ustawień fabrycznych.
    Wykonałem wipe ten pierwszy i drugi
    I nadal nic, po wipe telefon sie uruchomił przeszedłem konfigurację początkową poustawiałem wszystko z myślą że będzie działać, łączę sie z znajomym nic nie słychać ani ja jego ani On mnie nawet ja nie słyszałem znanego sygnału łączenia.

Poczytałem troszkę i jedynym rozwiązanie prawdopodobnie będzie downgrade ale wszystkie poradniki są do s4 a nie do s4 Activ a chyba Android jest troszkę inny.
    I znowu musze prosić kolegów z elektroda o pomoc choć w małym stopniu bo nacieszyłem sie tym telefonem tylko 1 dzień i juz coś nie działa.
    Pozdrawiam Adrian
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14557205
    dyzio121193
    Poziom 16  
    Dziekuje koledze, jestem teraz w pracy ale wieczorem zajrze.
  • #4 14558816
    dyzio121193
    Poziom 16  
    Skusiłem się na zainstalowanie Andka a dokładnie : EUR-I9295XXUCNI1-20141127141154 4.4.2
    Tel. działa ale tym razem nie jest cisza wszędzie tylko u odbierającego jest ciągły dźwięk można to porównać do trąbiącego pociągu a nadal nie słychać nic nawet u mnie pip-----pip. Co można jeszcze zrobić, czy to wina telefonu ? czy może zainstalować androida z innego państwa ?
  • #5 14558989
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jeżeli znasz w miarę angielski lub może Ci ktoś pomóc to na xda na pewno Ci pomogą jeżeli opiszesz problem. To jest chyba najlepsze forum androida i tam wszystkiego powinieneś się dowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #6 14558998
    dyzio121193
    Poziom 16  
    niestety z angielskim nie jest za dobrze wiec raczej ta opcja odpada.
  • #7 14559048
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    No to pozostaje Ci poczekać na odpowiedzi innych choć z reguły myślę że raczej będzie tu ciężko. Być może się mylę no ale. Załóż temat jeszcze na forum android. Tam też mają dużą wiedzę na ten temat.
  • REKLAMA
  • #8 14559442
    dyzio121193
    Poziom 16  
    TEN-I9295XXUDOB4-20150324103405 android 5.0.1 do takiej wersji zaktualizował się wcześniej ale pomyślałem ze wystąpił jakiś błąd przy aktualizacji i pobrałem z internetu zainstalowałem odinem wszystko przebiegło pomyślnie zrobiłem dla pewności oby dwa ,,wipe,, i nic cisza przy połączeniach jak na początku sprawdzałem na innej karcie z innej sieci i to samo, już nie mam siły chyba to nie jest wina oprogramowania a raczej podzespołów. Na razie dziękuję wszystkim aktywnym na forum i czekam na dalsze pomoce, Pozdrawiam Adrian

Proszę moderatora o nie zamykanie tematu przez jakiś czas może ktoś będzie miał podobny problem i go rozwiązał.
  • #9 14566880
    dyzio121193
    Poziom 16  
    Skontaktowałem się z sprzedającym ten telefon i zarazem jest on serwisantem telefonów, twierdzi On że w tym telefonie są dwie sztuki mikrofonów i dwie sztuki głośników do rozmów i tak się złożyło ze działają te które są wykorzystywane przy sprawdzaniu tych podzespołów przez menu serwisowe, czy to jest możliwe ?
  • #10 14574039
    dyzio121193
    Poziom 16  
    Więc jak to jest z tym mikrofonem jest on jeden czy dwa. Jeden do nagrywania dyktafonem a drugi do rozmów, czy to jest jakaś ściema?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung S4 GT-9295 Activ, który po aktualizacji do Androida 5.0.1 nie umożliwia prowadzenia rozmów telefonicznych, ponieważ ani on, ani rozmówca się nie słyszą. Po przeprowadzeniu testów podzespołów w menu serwisowym, mikrofon i głośnik działają, jednak podczas połączeń występuje cisza. Użytkownik próbował różnych wersji oprogramowania, w tym instalacji przez Odin, oraz testował z innymi kartami SIM, ale problem nadal występuje. Pojawiły się spekulacje dotyczące możliwości istnienia dwóch mikrofonów i głośników w telefonie, co może wpływać na problem z rozmowami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA