Witam, od wczoraj posiadam wyżej wymieniony telefon. Gdy na starym telefonie porządkowałem dane i kontakty żeby przełożyć kartę pamięci i sim skorzystałem z tego czasu i na S4 włączyłem aktualizacje najpierw zaktualizowało sie około 150mb telefon sie włączył i wszystko działało ,,wszystko'' potem ściągło sie ok 800 mb też ,,wszystko,, działało i na koniec zostało pobrane ponad 900mb telefon sie wyłączył zainstalował sobie aktualizacje włączył się i tak samo jak wcześniej ,,wszystko działało,, Zaznaczam wszystko ponieważ nie sprawdziłem bo nie miałem jeszcze w nim karty SIM(gdyż była w starym telefonie) czy działa głośnik i czy mnie słychać. Aktualnie w nowym telefonie jest Android 5.0.1, na początku weszłem w menu serwisowe do testu podzespołów posprawdzałem wszystko i działa, nagrywałem mikrofonem i działa więc tak jak mówię wszystko dziala podzespoły aplikacje itp. Ale po odebraniu połączenia bądź jego wykonaniu ani ja ani druga osoba sie nie słyszymy.
A teraz co już zrobiłem:
Od razu przywróciłem do ustawień fabrycznych.
Wykonałem wipe ten pierwszy i drugi
I nadal nic, po wipe telefon sie uruchomił przeszedłem konfigurację początkową poustawiałem wszystko z myślą że będzie działać, łączę sie z znajomym nic nie słychać ani ja jego ani On mnie nawet ja nie słyszałem znanego sygnału łączenia.
Poczytałem troszkę i jedynym rozwiązanie prawdopodobnie będzie downgrade ale wszystkie poradniki są do s4 a nie do s4 Activ a chyba Android jest troszkę inny.
I znowu musze prosić kolegów z elektroda o pomoc choć w małym stopniu bo nacieszyłem sie tym telefonem tylko 1 dzień i juz coś nie działa.
Pozdrawiam Adrian
A teraz co już zrobiłem:
Od razu przywróciłem do ustawień fabrycznych.
Wykonałem wipe ten pierwszy i drugi
I nadal nic, po wipe telefon sie uruchomił przeszedłem konfigurację początkową poustawiałem wszystko z myślą że będzie działać, łączę sie z znajomym nic nie słychać ani ja jego ani On mnie nawet ja nie słyszałem znanego sygnału łączenia.
Poczytałem troszkę i jedynym rozwiązanie prawdopodobnie będzie downgrade ale wszystkie poradniki są do s4 a nie do s4 Activ a chyba Android jest troszkę inny.
I znowu musze prosić kolegów z elektroda o pomoc choć w małym stopniu bo nacieszyłem sie tym telefonem tylko 1 dzień i juz coś nie działa.
Pozdrawiam Adrian