logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Willem: Jak skasować PIC 16F628A i 12F675 za pomocą programatora?

szczepikrybnik 20 Maj 2005 21:45 1512 3
REKLAMA
  • #1 1511190
    szczepikrybnik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam, mój problem polega na tym że nie moge skasowac picka za pomoca tego programatora(próbowałem 16f628a,12f675). Moge go zaprogramować (aż raz :)) odczytac ale skasowac już nie.Czy ktoś może mi pomóc?? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1511232
    vipermat
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    napewno to sa procesory F a może jednak C.
    Bo raczej jak możes zaprogramować to musisz skasować(poprostu wpisujesz zera i tyle), wogule po co kasować , wpisujesz nowy program.JApoprostu podejżewam że twój procek jest jednokrotnego programowania.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1512183
    ko_rex
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    Skoro szczepikrybnik pisze, że ma kostki "F" to pewnie tak jest, nie posądzaj go o ślepotę. Po drugie od kiedy to skasowana pamięć ma wyzerowane bity?
    Z tego co poczytałem w nocie (identyfikacja produktu) to nie ma tam mowy o wersji OTP. Może to problem programatora? Próbowałeś innego softu?
  • #4 1512353
    szczepikrybnik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam. Kostki są w wersji F, a po skasowaniu pamięci ustawiane są jedynki. Po zmianie softu na ICprog wszytko jest ok, tak więc wygląda na to że oficjalny soft ma "wady" :) pozdrawiam
REKLAMA