logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

fujitsu siemens - Komputer nie chce sie właczyc, komunikat o procesorze

1990. 05 Kwi 2015 10:41 1029 2
  • #1 14591271
    1990.
    Poziom 9  
    Witam
    Posiadam laptopa w ktorym po włączeniu pojawia sie komunikat chyba o procesorze (poniżej dołączam grafike komunikatu) Po wciśnięciu f2 wchodzi do biosu w ktorym nie bardzo wiem co i jak ustawic. botowanie ustawione jest na cd rom niestety nie czyta przy starcie systemu. Posiadam przejsciówki na usb do podlaczenia cd romu z komutera stacjonarnego. Na innym laptopie czyta np hirena a na fujitsu nic sie nie dzieje i nic nie startuje hmm moze nie jest ustawione zeby widzialo zewnetrzny naped. Po wcisnieciu f1 pojawia sie menu w ktorym mozna wybrac tryb normalny awaryjny itd, wcisniecie ktorego kolwiek nie powoduje wlaczenia sie komputera. Po wcisnieciu nic sie nie dzieje nawet po 10 minutach. Bateria od biosu byla wyjmowana w celu resetu biosu. Dysk spr w hd tune na innym kompie, ram nie mam jak spr. Macie jakies pomysly co mozna z nim zrobic.
    Załączniki:
    • fujitsu siemens - Komputer nie chce sie właczyc, komunikat o procesorze 2015-04-05-825.jpg (1.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 14591302
    saturas93
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Tak mi się wydaje że bateria nie trzyma ustawień biosu spróbuj ją wymienić tylko że to się wiąże z rozebraniem laptopa i możesz też w biosie spróbować wybrać opcje load default settings czy coś w tym stylu.
  • #3 14591386
    1990.
    Poziom 9  
    bateria jest raczej ok ma 2,94 V. a mozesz mi powiedziec czego konkretnie tyczy sie ten komunikat ktory załaczylem w grafice
REKLAMA