logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy Ace 4 - Nie odbiera MMS i nie wysyła SMS do jednej osoby

Thriglav 05 Kwi 2015 18:17 2307 8
REKLAMA
  • #1 14592434
    Thriglav
    Poziom 8  
    Witajcie
    Problemy właściwie są 2:
    1 - Galaxy Ace 4 nie odbiera mmsów. Przychodza, klikam "pobierz" i nic, ewentualnie czasami że pobieranie nieudane.
    2 problem, poważniejszy - przestał wysyłać smsy do jednej osoby. Już tak kiedyś było przez godzinę, lub 2, minęło, było dobrze. Teraz ten stan wrócił. Dostałem najpierw mmsa od tej osoby(którego nie wysłała, upewniałem się), po czym przestał i dzwonić i wysyłać wiadomości tylko do tej osoby. Po restarcie zaczął dzwonić, ale smsów nie wysyła. To nie skończony limit abonamentu itp. Telefon jest nowy, ma niecałe 2 miesiące. Czy ktoś wie, co się stało i jak to naprawić?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14592541
    headshot
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    Jeżeli jest nowy i ma gwarancję to czemu go do serwisu nie oddasz ?
  • REKLAMA
  • #3 14592705
    Thriglav
    Poziom 8  
    Bo nie wiem, czy to problem z siecią, czy z telefonem. Poza tym są święta, a papiery gwarancyjne mam w innym mieście. No i jeśli to jakaś pierdoła, którą sam naprawić bym mógł, to po co męczyć się z gwarancją?
  • REKLAMA
  • #4 14592713
    headshot
    Poziom 20  
    Thriglav napisał:
    którą sam naprawić bym mógł, to po co męczyć się z gwarancją
    Bo samodzielna ingerencja może doprowadzić do utraty gwarancji

Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne telefonu ?
  • #5 14592800
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1662
    Telefon poprawnie skonfigurowany pod odbiór MMS?
  • #6 14592904
    Thriglav
    Poziom 8  
    Fabrycznych nie przywracałem.
    Przez skonfigurowany co rozumiesz (tak, jestem zielony)?
    Smsy działają odkąd ta osoba wysłała do mnie normalnego smsa.
    Reasumując, dostaje mms'a, który nie został wysłany i to blokuje mi możliwość wysyłania smsów do danej osoby do momentu, aż ona do mnie nie napiszę. Ktoś coś?
  • REKLAMA
  • #7 14593288
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Po włożeniu karty sim za pierwszym razem, od operatora często przychodzi wiadomość konfiguracyjna, trzeba ją zapisać. Trzeba mieć poprawnie skonfigurowane punkty dostępu mms i internet i włączoną transmisję danych, by odbierać/wysyłać mms.
  • #8 14593598
    headshot
    Poziom 20  
    Spróbuj przywrócić fabryczne ustawienia.
  • #9 14597735
    xSzwagier
    Poziom 22  
    Ocena: 72
    Jaka sieć? Jak Orange to od 211 przychodzą wiad.konfiguracyjne , a w pierwszej zazwyczaj jest infolinia z pomocą (na której nieźle sobie dają zarobić - 1zł za minutę (!) )

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza dwa problemy z telefonem Samsung Galaxy Ace 4: brak możliwości odbierania MMS-ów oraz niemożność wysyłania SMS-ów do jednej konkretnej osoby. Problemy te występują pomimo nowego urządzenia i braku limitów abonamentowych. Użytkownik nie przywrócił ustawień fabrycznych, a także nie jest pewien, czy problemy są związane z telefonem czy z siecią. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie konfiguracji punktów dostępu MMS oraz włączenie transmisji danych, a także przywrócenie ustawień fabrycznych jako potencjalne rozwiązania. Wskazano również na możliwość otrzymania wiadomości konfiguracyjnej od operatora po włożeniu karty SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA