logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Audi concert jak rozkodować nie mając kodu

mlody1234321 13 Kwi 2015 21:44 68334 7
REKLAMA
  • #1 14615009
    mlody1234321
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Witam. Kupiłem Audi A3 8P 2003 r z oryginalnym radiem Audi Concert i wyciągłem bezpiecznik niestety zakodowało się a nie dostałem kodu przy zakupie. Jak mogę je rozkodować?
    Załączniki:
    • Radio Audi concert jak rozkodować nie mając kodu concert2.jpg (9.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14615044
    rybeh
    Poziom 27  
    Ocena: 279
    Trochę wysiłku.
    Poczytaj kolego forum, a wszystko będzie jasne.
  • REKLAMA
  • #3 14615046
    mlody1234321
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    ale czy trzeba rozbierać radio bo słyszałem że można po numerze vin tak??
  • REKLAMA
  • #4 14615060
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1108
    Wyjmij radio, może poprzedni właściciel zapisał kod gdzieś na obudowie.

Inne opcje:
    ASO, i z nr seryjnym radia do nich, tanio nie będzie.

Magicy co odczytają pamięć z radia i znajdą kod, albo zaprogramują radio wsadem ze znanym kodem.

Internet/fora, z nr seryjnym radia, może ktoś wygeneruje kod.
    Na Elektrodzie nikt ci nie pomoże z generowaniem nr na podstawie SN, regulamin zabrania jak pamiętam.
  • REKLAMA
  • #5 14615544
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2307
    REGULAMIN:
    3.1.16. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #6 18877072
    andszka
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Sorry, że podpinam się do tematu. Został odczytany eeprom i czy dane są poprawne. Czy jest szansa na podpowiedź jaki jest kod, albo w których komórkach go szukać? . Za pomoc wielkie dziękuję.
    Załączniki:
    • Concert.rar (1.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 18878849
    andszka
    Poziom 16  
    Dzięki pomogły zachodnie fora. Nasze pilnują, aby regulaminy czytać. Dla chętnych dane są poprawne i kod: 1567. Może komuś się przyda.
  • #8 19737794
    andszka
    Poziom 16  
    W moim przypadku. Na początku musiałem zczytać EEprom i potem zostawiłem go na forum https://radiocodez.com i ktoś się podał poprawny kod. Jednak jak się tym trochę zainteresowałem to ponoć kod jest i tak zakodowany według algorytmu. Jednak nie wnikałem bo i tak miałem jedno radio. Poza tym nawet nie trzeba znać tego przekształcenia wystarczy wgrać plik ten co zostawiłem i kod jest znany. Niektórzy nawet potrafią odczytać kod z nr fabrycznych radia. Ja tego nie umiem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił Audi A3 8P z radiem Audi Concert, które zostało zablokowane po wyjęciu bezpiecznika, a nie otrzymał kodu od poprzedniego właściciela. W odpowiedziach zasugerowano kilka metod na odzyskanie kodu: sprawdzenie, czy kod nie jest zapisany na obudowie radia, kontakt z autoryzowanym serwisem (ASO) z numerem seryjnym radia, skorzystanie z usług specjalistów, którzy mogą odczytać pamięć radia, lub poszukiwanie pomocy na forach internetowych. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami, w tym zczytaniem EEPROM i uzyskaniem kodu z zewnętrznych źródeł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA