logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 40RL838 - pilot nie działa, możliwa wymiana diody odbiorczej w TV

damiansan 13 Kwi 2015 22:41 2499 4
REKLAMA
  • #1 14615215
    damiansan
    Poziom 2  
    Witam
    Tak jak w temacie mam taki TV i od dłuższego czasu nie mogę nic przełączyć w telewizorze pilotem kopiłem nowy i tez nic sprawdziłem piloty działają, wiec wina leży po stronie TV. Chce wymienić diodę odbiorczą w TV ale nie wiem czy to wszystko .Może ktoś kiedyś miał podobny problem i się z nim uporał i coś podpowie. Z góry dzięki za odpowiedzi.Dodam ze zaktualizowałem soft w TV i dalej pilot nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 14615288
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    damiansan napisał:
    Chce wymienić diodę odbiorczą w TV ale nie wiem czy to wszystko

Wymień, to się dowiesz. My pewnie też, czy u ciebie pomogło.
    damiansan napisał:
    Dodam ze zaktualizowałem soft w TV i dalej pilot nie działa.

A dlaczego miałby zadziałać?
    Znowu coś się softowi staremu popierdaczyło? ;)
  • REKLAMA
  • #3 14617923
    damiansan
    Poziom 2  
    Dzisiaj wymieniłem diodę odbiorczą w moim TV i dalej pilot nie działa może ktoś podpowie co jeszcze mogę sprawdzić. Dodam jeszcze ze po przylutowaniu sprawdziłem napięcia na diodzie i na jednej nóżce jest 7,49 V a na drugiej 4,34V trzecia nóżka to masa.
  • REKLAMA
  • #4 14618051
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    damiansan napisał:
    Dodam jeszcze ze po przylutowaniu sprawdziłem napięcia na diodzie i na jednej nóżce jest 7,49 V a na drugiej 4,34V

No cóż ... jeśli zaraz "po przylutowaniu", jeśli masz dobry miernik, jeśli potrafisz się nim posługiwać, to wydaje się, że to nic dziwnego, że nie działa.
  • #5 14618154
    damiansan
    Poziom 2  
    Mirex jeśli masz jakiś pomysł to napisz bo nie wiem o co tobie chodzi. Co rozumiesz pod pojęciem nic dziwnego że nie chodzi?
REKLAMA