logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szybki i cichy zestaw komputerowy do biura [ok 3150zł za 1zestaw]

Kuuuki 14 Kwi 2015 20:46 1098 6
  • #1 14617513
    Kuuuki
    Poziom 9  
    Witam wszystkich,

Chcę kupić dwa zestawy komputerowe do biura.

2x[PC+Monitor+Windows 8.1+Mysz+klawiatura] - 2500zł za PC + 500zł monitor + 150zł mysz+klawiatura
    1xUPS na 10-20minut - ???zł

Komputery muszą być bardzo szybkie i ciche.
    Obudowa: nie za duża, stojąca
    Zasilacz: markowy cichutki niezawodny
    Płyta główna: dobrze jak będzie miała Wi-Fi z zewnętrzną anteną/jak nie to dodatkowo Wi-Fi
    Procek: nie wiem, jakiś i5 ?
    Pasta: Niepotrzebuje, mam Arctic MX-2
    Chłodzenie procka: ciche i wydajne
    Grafika: zintegrowana lub jak polecicie to coś taniego. Komputer nie będzie używany do gier.
    Pamięć: 8GB
    SSD: ~250GB
    Czytnik kart i nagrywarka DVD

Komputer mogę złożyć samemu, ale jak jest gdzieś w gratisie taka usługa, to spoko:)

do wydania na komputer ~2,5k jak to za mało to mogę dołożyć ewentualnie, jak ktoś ładnie to uzasadni dlaczego.

Myszka bezprzewodowa z ładowarką[if u know what I mean:D], klawiatura przewodowa - na to mam ok 150zł

Monitory: 24" do 500zł (Mogą być z głośnikami)

UPS który w razie potrzeby podtrzyma te dwa PC i pozwoli spokojnie zapisać pracę i zamknąć system (powiedzmy, że 10minut minimum).
    Nie wiem jak cenowo to wygląda i ile mam przeznaczyć na to pieniędzy, proszę o pomoc.

Bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas na znalezienie mi zestawów.
    Przepraszam, jeśli już był podobny temat. Przed założeniem tego tematu starałem się znaleźć podobny ale gotowe zestawy, które są przyklejone są raczej skierowane do graczy, a nie do biura.

Całość będę kupował w tym tygodniu.

Jeszcze raz dzięki, Miłego dnia!

Kuki.
  • #2 14618029
    bloodyman
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    Jakie programy będą uruchamiane na tych komputerach? Jakieś specjalistyczne typu CAD Photoshop ect? Czy standardowe Word, Excel jakieś prg do faktur?
  • #3 14618073
    Kuuuki
    Poziom 9  
    Programy standardowe, klient e-mail, Office, 2 duże zasobożerne programy w okienkach, program do faktur, przeglądarka i 50 otwartych kart, skype, jeden będzie miał bazę danych, a drugi się z nim łączył.
    Czasem będę się logował jako drugi użytkownik i chcę żeby nie spowalniało to komputera i pracy obu użytkownikom.

zero programów specjalistycznych.

Chodzi o to żeby to komputer czekał na mnie, a nie ja na komputer. w cenie kompa musi być system windows.

Niezawodność i cisza to podstawa.
  • #4 14618243
    bloodyman
    Poziom 26  
    Ocena: 171
    http://www.morele.net/inventory/info/fQs7lG/

Wyszło taniej. Można byłoby dorzucić jakiś dysk 1TB. Dorzuciłem lepszy monitor 23' (trochę droższy). Obudowa posiada czytnik SD. Jak coś więcej można dokupić. Grafika HD 4600 do zadań biurowych wystarczy.

PS w zestawie brakuje kabli SATA. Zauważyłem po zapisie;/
  • #5 14619147
    Ationx
    Poziom 35  
    Ocena: 322
    Kable SATA w ilości sztuk bodajże 2 to są raczej dodawane do płyty głównej, także tutaj nie ma się o co martwić.

Powyższy zestaw to w sumie dobra propozycja. Na temat myszki i klawiatury wypowiadał się nie będę bo się zbytnio tym tematem nie interesuję.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
    Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
    Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
    chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
    Montaż komponentów (zestaw komputerowy od trzech elementów bez dodatkowego chłodzenia procesora)
    http://www.morele.net/montaz-komponentow-zest...-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
    to ta usługa.
    Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
    chłodzenie na procesor
    Montaż komponentów (zestaw komputerowy od trzech elementów z dodatkowym chłodzeniem procesora)
    http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
    W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
    O44Y129AC8
    i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
    Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka kartę sieciową wi-fi Asus USB N10 Nano
    http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
    Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu
    WP35ZXZG5A
    i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.
  • #6 14619159
    Kuuuki
    Poziom 9  
    Bardzo dziękuję za pomoc.

Tutaj mam Twój zestaw uzupełniony delikatnie. Jakieś wskazówki? Dołożyłem dwa kable sata do SDD i DVD.

http://www.morele.net/inventory/info/AUy1ae/

Potrzebuję śrubek, dodatkowych kabli, przejściówek?

Systemy kupię na portalu aukcyjnym. Jakiś zaufany sprzedawca? Ktoś poleci? [Win 8.1 Pro]

Pozdrawiam.
  • #7 14619426
    Ationx
    Poziom 35  
    Ocena: 322
    Ja bym sobie te kable darował, no ale jak chcesz ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje dwóch zestawów komputerowych do biura, które muszą być szybkie, ciche i niezawodne. Wymagania obejmują: obudowę stojącą, markowy zasilacz, płytę główną z Wi-Fi, procesor i5, 8GB pamięci RAM, SSD o pojemności około 250GB, zintegrowaną grafikę, czytnik kart oraz nagrywarkę DVD. Użytkownik planuje samodzielne złożenie komputerów, ale jest otwarty na usługi montażu. W dyskusji poruszono również kwestie dotyczące programów, które będą uruchamiane na komputerach, oraz potrzebnych akcesoriów, takich jak kable SATA i system operacyjny Windows 8.1. Użytkownik otrzymał kilka propozycji zestawów oraz wskazówki dotyczące zakupu komponentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA