Witam wszystkich,
Chcę kupić dwa zestawy komputerowe do biura.
2x[PC+Monitor+Windows 8.1+Mysz+klawiatura] - 2500zł za PC + 500zł monitor + 150zł mysz+klawiatura
1xUPS na 10-20minut - ???zł
Komputery muszą być bardzo szybkie i ciche.
Obudowa: nie za duża, stojąca
Zasilacz: markowy cichutki niezawodny
Płyta główna: dobrze jak będzie miała Wi-Fi z zewnętrzną anteną/jak nie to dodatkowo Wi-Fi
Procek: nie wiem, jakiś i5 ?
Pasta: Niepotrzebuje, mam Arctic MX-2
Chłodzenie procka: ciche i wydajne
Grafika: zintegrowana lub jak polecicie to coś taniego. Komputer nie będzie używany do gier.
Pamięć: 8GB
SSD: ~250GB
Czytnik kart i nagrywarka DVD
Komputer mogę złożyć samemu, ale jak jest gdzieś w gratisie taka usługa, to spoko:)
do wydania na komputer ~2,5k jak to za mało to mogę dołożyć ewentualnie, jak ktoś ładnie to uzasadni dlaczego.
Myszka bezprzewodowa z ładowarką[if u know what I mean:D], klawiatura przewodowa - na to mam ok 150zł
Monitory: 24" do 500zł (Mogą być z głośnikami)
UPS który w razie potrzeby podtrzyma te dwa PC i pozwoli spokojnie zapisać pracę i zamknąć system (powiedzmy, że 10minut minimum).
Nie wiem jak cenowo to wygląda i ile mam przeznaczyć na to pieniędzy, proszę o pomoc.
Bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas na znalezienie mi zestawów.
Przepraszam, jeśli już był podobny temat. Przed założeniem tego tematu starałem się znaleźć podobny ale gotowe zestawy, które są przyklejone są raczej skierowane do graczy, a nie do biura.
Całość będę kupował w tym tygodniu.
Jeszcze raz dzięki, Miłego dnia!
Kuki.
Chcę kupić dwa zestawy komputerowe do biura.
2x[PC+Monitor+Windows 8.1+Mysz+klawiatura] - 2500zł za PC + 500zł monitor + 150zł mysz+klawiatura
1xUPS na 10-20minut - ???zł
Komputery muszą być bardzo szybkie i ciche.
Obudowa: nie za duża, stojąca
Zasilacz: markowy cichutki niezawodny
Płyta główna: dobrze jak będzie miała Wi-Fi z zewnętrzną anteną/jak nie to dodatkowo Wi-Fi
Procek: nie wiem, jakiś i5 ?
Pasta: Niepotrzebuje, mam Arctic MX-2
Chłodzenie procka: ciche i wydajne
Grafika: zintegrowana lub jak polecicie to coś taniego. Komputer nie będzie używany do gier.
Pamięć: 8GB
SSD: ~250GB
Czytnik kart i nagrywarka DVD
Komputer mogę złożyć samemu, ale jak jest gdzieś w gratisie taka usługa, to spoko:)
do wydania na komputer ~2,5k jak to za mało to mogę dołożyć ewentualnie, jak ktoś ładnie to uzasadni dlaczego.
Myszka bezprzewodowa z ładowarką[if u know what I mean:D], klawiatura przewodowa - na to mam ok 150zł
Monitory: 24" do 500zł (Mogą być z głośnikami)
UPS który w razie potrzeby podtrzyma te dwa PC i pozwoli spokojnie zapisać pracę i zamknąć system (powiedzmy, że 10minut minimum).
Nie wiem jak cenowo to wygląda i ile mam przeznaczyć na to pieniędzy, proszę o pomoc.
Bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas na znalezienie mi zestawów.
Przepraszam, jeśli już był podobny temat. Przed założeniem tego tematu starałem się znaleźć podobny ale gotowe zestawy, które są przyklejone są raczej skierowane do graczy, a nie do biura.
Całość będę kupował w tym tygodniu.
Jeszcze raz dzięki, Miłego dnia!
Kuki.