logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd przy generowaniu kodu sim-lock w modemie Blueconnect GIO225 - msm_unlock.py

zbyLEL7126 06 Maj 2015 12:42 1509 2
REKLAMA
  • #1 14672745
    zbyLEL7126
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Witam, próbuję ściągnąć sim-lock z modemu Blueconnect GIO225, wszystko przebiegło wzorowo, wraz z aktualizacją oprogramowania na tym modemie, niestety występuje błąd podczas punktu, w którym aplikacja powinna generować kod pozwalający ściągnąć sim-lock. Jest to pkt.16, kiedy to uruchamiamy plik msm_unlock.py, nie ważne czy robię to z terminala czy bezpośrednio odpalając plik, aplikacja pokazuje jakieś błędy, z tego co rozumiem, są one spowodowane nieprawidłowym miejscem pliku Superfire.exe, Sytuacja z plikami wygląda u mnie tak jak na załączonym obrazku, dołączam równie screen błędu podczas uruchamiania msm_unlock.py. Chciałbym również uprzedzić, że w pliku msm_apply.py normalnie wyszukuje modem. Podczas ściągania sim-lock'a kieruję się instrukcją ze strony http://vevensi.blogspot.com/2011/02/sciaganie-sim-lock-optio-gio225-3g.html
    Ma ktoś może rozwiązanie mojego problemu?
    Błąd przy generowaniu kodu sim-lock w modemie Blueconnect GIO225 - msm_unlock.py Błąd przy generowaniu kodu sim-lock w modemie Blueconnect GIO225 - msm_unlock.py

Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

znalazłem inne pliki, ponieważ najwidoczniej z tymi było coś nie tak, oto link
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2205984.html
    niestety wystąpił następny błąd Błąd przy generowaniu kodu sim-lock w modemie Blueconnect GIO225 - msm_unlock.py

Dodano po 9 [minuty]:

problem rozwiązany, wystarczyło odpalić plik msm_unlock.py bezpośrednio (nie przez cmd)
    Myślę, że moje pytania i odpowiedzi pomogą komuś w przyszłości.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14673045
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Gdy ja ściągałem locka z tego modemu to musiałem użyć Windowsa XP, na 7 program nie działał prawidłowo, na wirtualnej maszynie z XP poszło za pierwszą próbą :)
  • #3 14674129
    zbyLEL7126
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    mi wszystko poszło na 7, więc może jest coś z plikami, bo niektóre nie chciały działać prawidłowo, dopiero po podmianie na pliki z innego źródła
REKLAMA