logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wydrukować stronę testową na HP 640 bez podłączania do komputera?

msiuel 22 Mar 2003 08:04 3206 10
REKLAMA
  • #1 143219
    msiuel
    Spec od TV
    Ocena: 84
    W jaki sposob w tej drukarce mozna dokonac testu bez koniecznosci podlaczania do komput. Prosze o wskazowki.
  • REKLAMA
  • #2 143244
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Po wlaczeniu wcisnac i przytrzymac klawisz pobierania papieru przez 3-5 sekundy
  • #3 143333
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 752
    Cześć !

kosmita napisał:
    Po wlaczeniu wcisnac i przytrzymac klawisz pobierania papieru przez 3-5 sekundy

Wydaje mi się , że odwrotnie : należy wcisnąć i trzymać przycisk pobierania papieru a następnie włączyć zasilanie.
  • REKLAMA
  • #4 143469
    kosmita
    Jestem w 99 procentach pewny ze jest tak jak powiedzialem (robie tych drukarek tylko kilka tygodniowo), ale moge sie mylic ;) a wiesz mam na stole 610 sprawdze.... tak jak mowilem 3 sekundy klawisz pobierania papieru po wlaczeniu zasilania
  • #6 144541
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 752
    Cześć !

kosmita napisał:
    Jestem w 99 procentach pewny ze jest tak jak powiedzialem (robie tych drukarek tylko kilka tygodniowo), ale moge sie mylic ;) a wiesz mam na stole 610 sprawdze.... tak jak mowilem 3 sekundy klawisz pobierania papieru po wlaczeniu zasilania

Może masz uszkodzoną drukarkę . Przy włączonej drukarce , wciśniecie przycisku "wysów papieru" spowoduje to , do czego jest ten przycisk , czyli wysów papieru. Po 3 sekundowym trzymaniu tego przycisku , drukarka wywaliła mi 2 czyste kartki . Natomiast jeśli u Ciebie wchodzi w wydruk strony testowej , to masz popsutą drukarkę . Bo co to za radocha z drukarki , jak chcę wysunąć czystą kartkę , a ona mi drukuje test ? . Właśnie dlatego stosuje się procedurę , którą opisałem wcześniej.

.
  • REKLAMA
  • #7 145832
    kosmita
    :) ok nie bede sie sprzeczal ;) jak powiedzialem pracuje w serwisie drukarek i zawsze drukuje strone testowa w ten sposob (wcisnac i przytrzymac 3 sekundy)
    Pozdrawiam
  • #8 146070
    BJSusel
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Hehe... U mnie w 870Cxi jest to samo. Trzymać 3 sek. i wychodzi test. Jak wcisnę raz krótko wychodzi czysta kartka z podajnika. W kilku HP sprawdzałem i zawsze było tak samo. I do tego te drukarki nie są popsute - są sprawne i drukują tak jak trzeba.
    Jeszcze z kombinacji trzymania i przyciskania tych 2 przycisków można otrzymać inne rzeczy (czyszczenie, wersja softu i test kalibracji) - wszystko bez podłączania do kompa.
  • #9 146124
    stadeks
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    stosujac kombinacje wcisnietych klawiszy przy wlaczaniu zasilania uzyzkasz rozne wersje testu lacznie z kalibracja glowicy koloru
  • REKLAMA
  • #10 146289
    BJSusel
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Nie wiem, czy bez softu wykonasz prawidłowo kalibracje - bo jak wskażesz drukarce, które linie są prawidłowe???
  • #11 164801
    cymbi
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Strona testowa od około 3 do 5 sekund przycisk wysuwu papieru przy włączonej drukarce. A kalibracja to zrobisz tylko przy podłączonej drukarce do kompa.

Podsumowanie tematu

✨ Aby wydrukować stronę testową na drukarce HP 640 bez podłączania jej do komputera, należy przy włączonej drukarce wcisnąć i przytrzymać przycisk wysuwu papieru (pobierania papieru) przez około 3-5 sekund. Krótkie naciśnięcie tego przycisku powoduje wysunięcie czystej kartki, natomiast dłuższe przytrzymanie uruchamia wydruk strony testowej. Istnieją różne kombinacje przycisków podczas włączania zasilania, które pozwalają na wykonanie dodatkowych testów, takich jak kalibracja głowicy czy sprawdzenie wersji oprogramowania, również bez podłączania do komputera. Jednak kalibrację kolorów i bardziej zaawansowane testy najlepiej wykonywać z użyciem oprogramowania na komputerze, gdyż wymaga to wskazania prawidłowych linii kalibracyjnych. Opisana procedura jest standardowa dla wielu modeli HP i nie oznacza uszkodzenia urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA