logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór symulatora sieci bezprzewodowych do pracy magisterskiej o bezpieczeństwie WiFi

AdamRogalski 26 Maj 2005 22:44 2625 5
REKLAMA
  • #1 1527479
    AdamRogalski
    Poziom 11  
    Mam prosbe, gdyz do swojej pracy magisterskiej moze sie okazac ze bede potrzebowal jakis symulator. I robie rozeznanie z dostepnych symulatorow znalazlem narazie zetwork silmulator - niestety jego obsluga - pisanie skryptow mnie przeraza. Moze ktos tym sie zajmowal albo zajmuje. Praca bedzie dotyczyc bezpieczenstwa wifi ale jeszcze nie jestem na 100% pewny pod jakim kątem.

Nie musi byc darmowy, wazne bym mogl go sobie zobaczyc i sprawdzic, a mam nadzieje ze sprawe licencji zalatwila by uczelnia. Podajcie mi jakies nazwy, linki.

A moze macie tez jakis pomysl na jakies fajne doswiadczenie, ktore w ramach pracy bede mogł przedstawic, gdyz samo lamanie wep okazalo sie zbyt trywialne jak na prace magisterska.
  • REKLAMA
  • #2 1530487
    marci_n
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    Np wlamanie sie do sieci z RADIUS serwerem :)
  • REKLAMA
  • #3 1530752
    AdamRogalski
    Poziom 11  
    marci_n napisał:
    Np wlamanie się do sieci z RADIUS serwerem :)

czy to jest mozliwe, bo z tego co pamietam to bylo to nie do zlamania. Po drugie radius to tylko uwierzytelnianie, a co z szyfrowaniem - chyba ze cos znowu pomieszalem
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1532413
    AdamRogalski
    Poziom 11  
    marci_n napisał:

To Ci powiem ze obie strony znam a zwlaszcza artykuly Pana Krawczyka i to nie jest odpowiedz w zaden sposob na moje pytanie o symulatory

I o RADIUS-a bo jest tak jak napisalem jest do autoryzacji a nie do szyfrowania i jest raczej nie do zlamania
  • #6 1532899
    marci_n
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    AdamRogalski napisał:

I o RADIUS-a bo jest tak jak napisalem jest do autoryzacji a nie do szyfrowania i jest raczej nie do zlamania

Oczywiscie nie przecze lecz jak sam napisales w pierwszym swoim poscie Twoja praca ma dotyczyc bezpieczenstwa sieci bezprzewodowej a nie samego szyfrowania a RADIUS jest jak najbardziej zabezpieczeniem takowej sieci.
REKLAMA