logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 8210 - zanikający zasięg, działa lepiej pod ładowarką

hellomello 27 Maj 2005 08:20 1154 4
REKLAMA
  • #1 1527956
    hellomello
    Poziom 11  
    Witam!
    Problem z moją 8210 jest taki: po włączeniu zasięg jest przez kilka, czasami kilkanaście sekund po czym znika. Na ręcznym wyszukiwaniu, po dłuższej chwili pojawia się napis: "Sieci nie znaleziono".
    Czasami jednak ten zasięg wraca i wtedy(zależy na jak długo wróci) telefon jest w pełni sprawny.
    Ciekawym jest jeszcze to, że podłączony do ładowarki jeśli już złapie zasięg, to go nie gubi.
    I co to pada, lub padło ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1527968
    tommy999
    Poziom 22  
    Ocena: 80
    Najpierw zmien PA (to najczęsciej pada w zasięgu) poźniej jeśli nie pomoże to switcha, jeśli to nie pomoże to hagar, cobba (jeśli jest walnięta to będziesz miał zniekształcony głos jak dzwonisz gdzieś), cont. Najlepiej zacznij od tego żeby wykompać ja i wygrzać (często pomaga).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1530224
    rybol
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    na poczatku przelacznik antenowy.. zapewne uszk. piny
  • REKLAMA
  • #4 1589179
    hellomello
    Poziom 11  
    Tak Panowie, myślę że macie rację(tak sobie wykoncypowałem), to albo PA albo switch, bo wykryłem jeszcze jedną, istotną myślę cechę: jeśli złapię, delikatnie oczywiście, fona i go trochę "skręcę", zasięg wraca i dopóki go tak trzymam nie ginie. Teraz tylko czy bardziej to pasuje do uszkodzonego switcha czy PA ?
  • Pomocny post
    #5 1589520
    tommy999
    Poziom 22  
    Ocena: 80
    Najlepiej wygrzej całą płyte bo mi to wyglada na Cobbe. Jak nie pomoże to na 100% PA

Pozdro...
REKLAMA